Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

16 січ. 2024 10:26

Останнє оновлення  
16 січ. 2024 10:26
Події
0

87

0

Охоронець дитсадка на Запоріжжі наводив російські ракети на будинки українців. Відео

Охоронець дитсадка на Запоріжжі наводив російські ракети на будинки українців. Відео

Чоловіку загрожує довічне ув'язнення.


Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).

У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ (МП), яка втекла на тимчасово захоплену частину Запоріжжя, де працює на спецслужбу країни-агресора.

За вказівками російського гру агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку.

Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

Крім того він коригував ракетні удари РФ по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Співробітники СБУ затримали російського агента у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з російським гру через популярний месенджер.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

title

Наводив ракети на будинки мирних українців

15 січ. 2024 14:20

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 14:20
Події
0

96

0
Якщо росіяни прорвуть кордон, щоб зупинити АЕС – силовики відпрацювали план дій. Відео

СБУ та інші Сили оборони відпрацювали злагодженість дій у випадку прориву ворожих ДРГ через північний кордон України.


Фото - СБУ

Служба безпеки провела масштабні контрдиверсійні заходи в одному із прикордонних районів Рівненської області. Окрім поглиблених перевірок місцевих жителів та об’єктів критичної інфраструктури була відпрацьована злагодженість Сил безпеки та оборони України у разі прориву на територію регіону ворожих ДРГ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відповідно до плану тренувань одна із ДРГ таємно проникла до міста, де знаходиться атомнаелектростанція, інша – захопила у заручники сина одного із керівників енергооб’єкта і вимагала повністю його зупинити.

«Застосовуючи психологічний тиск та погрози фізичної розправи, диверсанти змушували заручника схилити його батька до співпраці з країною-агресором», - йдеться у легенді.

Правоохоронці із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили «потерпілих» і таким чином запобігли можливій техногенній катастрофі.

Відпрацювання злагодженості відбувалися в умовах максимально наближених до реальних. У заходах брали участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

title

Відпрацювали злагодженість дій у випадку прориву ворожих ДРГ

Більше фото