Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

17 лип. 2024 15:32

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

195

0

Один із воїнів вважався зниклим безвісти. Що відомо про захисників, яких визволили з полону?

Один із воїнів вважався зниклим безвісти. Що відомо про захисників, яких визволили з полону?

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.


З російського полону вдалося звільнити ще 95 українських військовослужбовців.

Координаційний штаб з питань військовополонених розповів деталі обміну.

Додому повернулися 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник «повітряного мосту», який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на «Азовсталь», щоб допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил), 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на Донецькому напрямку, по дев’ятеро – на Луганському та Запорізькому, по троє – на Херсонському та Харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

«Чимало українських бійців, які повертаються, потерпають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування. Більшість з них знаходилася в полоні країни-агресорки з 2022 року. Також серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти», - зазначили у Штабі.

Нагадаємо, президент Зеленський повідомив, що обмін відбувся за сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів.

title

Обмін полоненими 17 липня