Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+6
$   39.3
  42.31

24 січ. 2024 13:17

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 13:18
Події
0

128

0

Німеччина передасть Україні вертольоти Sea King

Німеччина передасть Україні вертольоти Sea King

Німеччина каже, що ці вертольоти допоможуть підписили ППО.


Німеччина передасть Україні вертольоти Sea King

23 січня Німеччина оголосила про виділення Україні шести багатоцільових військових вертольотів Sea King.

Про це міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус написав у соцмережі Х.

Пісторіус вчора взяв участь у віртуальному засіданні «Рамштайн-18».

Згідно зі словами голови Міноборони ФРН, Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.

«Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу», – підкреслив Пісторіус.

Ця допомога надається на додаток до основних напрямів, а саме посилення протиповітряної оборони України.

У МіноборониНімеччини додали, що з початку повномасштабного вторгнення РФ загальний обсяг німецької військової допомоги Києву сягнув близько шести мільярдів євро.

24 січ. 2024 10:43

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 10:43
Суспільство
0

313

0
Канада передасть Україні моторні човни загальною вартістю 20 мільйонів доларів

Техніка буде оснащена сучасною системою виявлення, навігації та зв’язку.


Канада виділила для України 10 моторних надувних човнів загальною вартістю 20 мільйонів доларів для проведення різноманітних морський операцій.

Про це йдеться у повідомленні від Міністерства оборони Канади.

Про передання 10 моторних човнів компанії Zodiac Hurricane Technologies оголосив очільник Міністерств оборони Канади – Білл Блер на 18-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Повідомляють, що техніка буде оснащена сучасною системою виявлення, навігації та зв'язку. Також Канада навчатиме українських військових, як користуватися наданою технікою. Очікується, що навчання має завершитися до кінця весни 2024 року.

Міністр також повідомив, що у межах участі Канади в коаліції з підготовки українських пілотів до використання винищувачів F-16 країна надасть цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал. На це Канада виділить приблизно 15 млн доларів.

«Упродовж майже двох років Канада підтримує тісний зв'язок з нашими союзниками й партнерами в межах засідань Оборонної контактної групи з Україною. Ми продовжуємо зміцнювати наші спільні й скоординовані зусилля з надання Україні військової допомоги, необхідної для захисту її суверенітету і безпеки», – заявив Блер.