Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+20
$   39.43
  42.75

24 січ. 2024 17:57

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:59
Події
0

210

0

Немає точної інформації, чи були полонені у збитому літаку. Росія могла спланувати їх загибель – ГУР

Немає точної інформації, чи були полонені у збитому літаку. Росія могла спланувати їх загибель – ГУР

Сьогодні дійсно планувався обмін полоненими.


Немає точної інформації, чи були полонені у збитому літаку. Росія могла спланувати їх загибель – ГУР

Сьогодні мав відбутися обмін полоненими, який не відбувся. За твердженням російської сторони це сталося внаслідок збиття російського літака Іл-76, який буцімто перевозив наших полонених.

«Наразі ми не маємо достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував наборту літака та в якій кількості», - заявило Головне управління розвідки Міноборони України.

За словами військових, зі свого боку Україна виконала всі домовленості для підготовки обміну. Російських полонених військовослужбовців було вчасно доставлено на обумовлену точку для обміну, де вони перебували у безпеці.

«Безпеку ж наших Захисників, згідно домовленостей, повинна була забезпечити російська сторона. Водночас, українську сторону не було поставлено до відома про необхідність забезпечення безпеки повітряного простору в районі міста Бєлгород у визначений період часу, як неодноразово робилось в минулому.

Україна не була проінформована про кількість транспортних засобів, маршрути та форми доставки полонених. Відомо, що доставка полонених відбувається як авіаційним, так і залізничним і автомобільним транспортом», - зазначили у ГУР.

За твердженням розвідників, це може свідчити про навмисні дії Росії, «направлені на створення загрози життю та безпеки полонених».

«Посадка транспортного літака в 30-кілометровій зоні ведення бойових дій не може бути безпечною і в будь-якому разі має обговорюватися обома сторонами, адже в іншому випадку це наражає на небезпеку весь процес обміну.

Виходячи з цього, мова може йти про сплановані та навмисні дії РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки нашої держави», - наголосили у ГУР.

24 січ. 2024 17:03

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:05
Події
0

174

0
ЗСУ будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки – Генштаб зробив заяву через падіння Іл-76

У відомстві не коментують інформацію щодо ймовірного перебування військовополонених на борту літака.


ЗСУ будуть і надалі будуть вживати заходів зі знищення засобів доставки – Генштаб зробив заяву через падіння Іл-76

У Генштабі ЗСУ заявили, що і надалі знищуватимуть засоби доставки ракет, які використовують для обстрілів Харківщивни. Мова йде про літак Іл-76, який розбився у Бєлгородській області сьогодні вранці.

Про це Генштаб повідомив у соцмережах.

У повідомленні також зазначили, що інтенсивність обстрілів на Харківському напрямку повʼязана зі зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода.

«Задля зменшення саме ракетної загрози на Харківському напрямку, ЗСУ не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації», – кажуть в Генштабі.

Тому ЗСУ «будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку».

Також у Генштабі не прокоментували інформацію щодо ймовірного перебування військовополонених на борту літака.