Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+5
$   39.43
  42.85

8 лют. 2024 14:10

Останнє оновлення  
8 лют. 2024 14:14
Здоров'я
0

1464

0

Натуральні солодощі: чим корисні фініки для організму

Натуральні солодощі: чим корисні фініки для організму

Цікаві факти про фініки, які можуть замінити шкідливі солодощі.


Натуральні солодощі: чим корисні фініки для організму

Фініки – мають корисні властивості. Це фрукт із великим вмістом вітамінів та калорій (дехто називає його ягодою). Свіжі фініки можуть бути різного забарвлення – від темно-червоного до жовтого. Сушені у печі плоди легко розпізнати завдяки відшарованій шкірочці.

Калорійність фініків – близько 282 ккал у 100 грамах. Добова норма фініків – не більше десяти штук.

Чим корисні фініки

  • У порівнянні з іншими фруктами, фініки мають дуже високий вміст вуглеводів. Він зумовлений глюкозою та фруктозою, що не мають негативного впливу для організму. Саме тому фрукт нагадує за смаком мед.
  • Фахівці дослідили, що цей продукт має у складі понад 20 різних амінокислот. Також він багатий на олію, протеїн, цинк, залізо, магній, натрій, фосфор та інші мікроелементи.
  • До складу плодів входить пантотенова кислота і рибофлавін, що покращують засвоєння організмом вуглеводів. Також допомагають регулювати у крові вміст жирних кислот і цукрів.
  • Деякі дослідження говорять, що споживання фініків може зменшити ймовірність розвитку онкології. Ці фрукти позитивно впливають на імунітет і серцево-судинну систему.
  • За допомогою фтору, що міститься у фініках, можна покращити захист зубів від карієсу.
  • Якщо кожного дня ви з’їдатимете близько 10 фініків, то закриватимете потребу організму в магнії, сірці, міді.
  • Фініки можна їсти замість солодощів – це значно корисніше та не менш смачно. Як варіант – готувати домашні солодощі на основі фініків. Це гарна ідея для смаколиків дітям.

Фініки при діабеті

Як правило, фініки є забороненим продуктом для людей, хворих цукровим діабетом. Проте головне знати міру. Оскільки плоди містять велику кількість корисних речовин, то можуть стати варіантом для перекусу.

Але не варто забувати, що в кожній ягоді є багато вуглеводів (та сама глюкоза і фруктоза). Тому для діабетиків дозволена доза складатиме лише кілька штучок. Потрібно проконсультуватися з лікарем, прослідкувати, як ваш організм реагує на такі фрукти. І, звичайно, контролювати цукри.

Натуральні солодощі: чим корисні фініки для організму

Фініки для вагітних

  • Під час вагітності організму потрібно більше енергії. Жменя фініків може стати її джерелом. Адже продукт багатий на вуглеводи.
  • При вагітності інколи виникають такі проблеми як запор. Оскільки фініки містять велику кількість клітковини, то можуть допомогти нормалізувати процес.
  • Якщо певну кількість солодощів замінити на фініки, то можна без проблем контролювати вагу та не допускати «перебору».
  • Є дослідження, що споживання фініків безпосередньо перед пологами підвищувало чутливість матки до окситоцину. Тобто позитивно впливало на фізичний стан жінки.
  • Оскільки у фініках міститься гарний запас фолієвої кислоти, то вони допомагають запобігти виникненню різних дефектів плоду. Відомо, що саме фолієва кислота впливає на формування головного і спинного мозку малечі.
  • Фініки можуть запобігти розвитку анемії під час вагітності, оскільки містять залізо.
  • Магній, що міститься у фініках, спрацює над формуванням кісток у дітей.

Фінікова дієта

Такий тип схуднення досить екстремальний, оскільки передбачає жорсткі обмеження. Максимальний термін дієти – 10 днів. Прогнозовано за цей період можна скинути від 5 до 8 кілограмів.

Перші чотири дні до раціону входять лише фініки, зелений чай, що не містить цукру, та вода. З п’ятого по десятий день до меню додаються зелені яблука та апельсини.

Нутриціологи зазначають, що це не найкращий варіант втрачати вагу. Під час фінікової дієти організм відчуває дефіцит білка, який є «будівельником» для м’язів. Таке схуднення протипоказане людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Читайте також: Авокадо: користь, шкода і цікаві факти.