Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

22 лип. 2024 13:01

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

251

0

На Закарпатті змінили план будівництва електростанції через жаб

На Закарпатті змінили план будівництва електростанції через жаб

Нижньоворітська ВЕС – одна з небагатьох вітрових електростанцій в Україні, які зараз активно будуються. Території, де колись будували більшість вітряків, або окуповані, або близькі до фронту.


Фото - ілюстративне

Генеральний директор «Френдлі Віндтехнолоджі» Владислав Єременков повідомив, що компанії довелось переглянути план Нижньоворітської вітрової електростанції після зауважень екологів.

«В Нижніх Воротах ми спочатку планували будівництво 30 вітрових турбін, але обмежились 17-ма. Нам екологи пояснили, що там є певні території, де живе червонокнижна жаба», – сказав він для Delo.

На питання, чи часто доводиться змінювати місце для турбіни через екологів, бізнесмен відповів, що зазвичай, немає повної заборони на будівництво у всій локації. Існують певні ділянки, які не рекомендується використовувати для промислових об’єктів.

«У нас серед людей склалася така думка, що якщо це заповідник, то там взагалі нічого не можна робити. Це не зовсім так. Там можна будувати, але треба дотримуватись певних правил та витримувати певні процедури, щоб не чинити шкоду навколишньому середовищу», – додав він.

У Нижніх Воротах юридично буде кілька окремих станцій, розподілених на різні компанії, щоб спростити фінансування. Компанія вже розпочала активне будівництво. У 2024 році планують виконати 65-70% робіт, а у 2025 році – завершити проєкт.

Читайте також: Рік катастрофи на Каховській ГЕС. Чи будуватиме Україна нову гідроелектростанцію?