Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

21 січ. 2024 10:30

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 10:30
Події
0

133

0

На Закарпатті подружжя напало на прикордонників

На Закарпатті подружжя напало на прикордонників

Одна військова доставлена із травмами до лікарні.


Прикордонники заявили про напад цивільних на свій наряд у Закарпатській області. Внаслідок чого, одну військовослужбовицю доставили із травмами до лікарні.

В ДПСУ кажуть, що напад вчинило подружжя.

«На одному із контрольних постів під час здійснення перевірки прикордонним нарядом Мукачівського загону водій транспортного засобу Mitsubishi відмовився надати авто для огляду.

Створивши конфліктну ситуацію він спробував уникнути відповідальності, передбаченої адміністративним кодексом за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Державної прикордонної служби України», – кажуть у відомстві.

Водій, з яким також була його дружина, двоє дітей та ще одна родичка, на великій швидкості покинув місце події. За декілька хвилин прикордонники наздогнали втікача. Під час спілкування, дружина водія вдарила по обличчю прикордонницю, яка саме документувала правопорушення. Також чоловік у цей момент напав на іншого прикордонника.

На місце події викликали співробітників поліції.

В ДПСУ кажуть, що подружжя постійно викрикувало погрози та нецензурну лайку в бік співробітників прикордонної служби, навіть у присутності своїх малолітніх дітей.

Наразі відомо, що затриманий неодноразово потрапляв у поле зору оперативників Мукачівського прикордонного загону, як особа, яка причетна до протиправної діяльності.

Прикордонницю із травмами було доставлено до лікарні.

«Стосовно обох громадян, які відмовлялись виконувати законні вимоги прикордонного наряду, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст.185.10», – додають прикордонники.

Крім того, про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

21 груд. 2023 16:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

109

0
Українець намагався вивезти до Польщі старовинні прикраси та колекцію монет

Усі речі вилучили, триває експертиза.


В пункті пропуску «Угринів» прикордонники виявили чоловіка, який намагався вивезти до Польщі колекції монет і старовинні ювелірні прикраси.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

«До сусідньої країни 27-річний українець слідував пасажиром мікроавтобуса. Під час перевірки оглядовики, серед особистих речей, виявили близько сотні монет різних номіналів, а також декілька старовинних ювелірних прикрас», – кажуть у відомстві.

За цим фактом прикордонники поінформували працівників Нацполіції.

Речі, які можуть становити культурну та історичну цінність, вилучено. Триває експертиза.

Українець намагався вивезти до Польщі старовинні прикраси та колекцію монетУкраїнець намагався вивезти до Польщі старовинні прикраси та колекцію монет - фото 2Українець намагався вивезти до Польщі старовинні прикраси та колекцію монет - фото 3

3 січ. 2024 14:08

Останнє оновлення  
3 січ. 2024 14:08
Події
0

95

0
12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною

Щоб зупинити правопорушників, прикордонники здійснили попереджувальні постріли.


2 січня неподалік від кордону з Угорщиною прикордонники виявили та затримали 12 чоловіків. Усі вони мали намір незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«У ході подальших заходів оперативники загону встановили особу переправника, який власним транспортним засобом доправив групу чоловіків у прикордоння, отримавши від своїх «пасажирів» оплату у розмірі 12 тисяч гривень з кожного», – розповіли у ДПСУ.

Згодом спільно з працівниками поліції водія затримали. Наразі співробітники оперативно-розшукового відділу загону вивчають усі обставини правопорушення.

На затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», справи скеровано до суду.

12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною - фото 2

3 січ. 2024 17:37

Останнє оновлення  
3 січ. 2024 17:37
Події
0

203

0
Українець «одружився» із жінкою, яка має інвалідність, щоб виїхати за кордон

Фіктивний шлюб не допоміг українцю виїхати за кордон


Українські прикордонники у пункті пропуску до Польщі затримали 44-річного чоловіка, який уклав фіктивний шлюб з 57-річною жінкою з інвалідністю ІІ групи.

Про це повідомили в ДПСУ.

Прямуючи до Польщі через пункт пропуску «Краківець», для проходження прикордонного контролю «молодята» надали свідоцтво про шлюб та посвідчення інваліда ІІ групи громадянки як підставу для виїзду. В ході додаткової перевірки «подружжя» зізналося, що шлюб уклали за розрахунком.

«Про випадок проінформовано Нацполіцію, громадянці повідомлено підозру у вчиненні злочину«Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», – кажуть в ДПСУ.

Українець «одружився» із жінкою, яка має інвалідність, щоб виїхати за кордонУкраїнець «одружився» із жінкою, яка має інвалідність, щоб виїхати за кордон - фото 2Українець «одружився» із жінкою, яка має інвалідність, щоб виїхати за кордон - фото 3