Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

26 груд. 2023 12:10

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 12:10
Події
0

103

0

На Волині затримали банду, яка «вибивала» гроші у пораненого військового

На Волині затримали банду, яка «вибивала» гроші у пораненого військового

Бандити створювали штучні конфлікти, а потім вимагали гроші за «мирне вирішення спірних питань».


СБУ та Нацполіції затримали організоване злочинне угруповання, яке «вибивали» неіснуючий борг у 120 тисяч гривень у пораненого-гранатометника ЗСУ, який після передової проходив реабілітацію.  

Як повідомили в СБУ, почувши відмову у сплаті «данини», учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень, унаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву рекетирам, вони погрожували потерпілому фізичною розправою.

«Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка», – кажуть в СБУ.

Організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування. До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників «на волі», які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Отримані гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали «злодійську касу».

Наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

На Волині затримали банду, яка «вибивала» гроші у пораненого військовогоНа Волині затримали банду, яка «вибивала» гроші у пораненого військового - фото 2

21 груд. 2023 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

99

0
Протоієрей РПЦ з Криму постачав ударні дрони окупантам

Клірик організував «благодійний» збір для допомоги російський армії.


СБУ зібрала доказову базу про протоієрея Дмитра Кроткова, керівника військового відділу «Кримської митрополії» РПЦ, який допомагав збройній агресії РФ.

Як повідомили в СБУ, перебуваючи в тимчасово захопленому Криму, він організував збір коштів на потреби окупаційних угруповань, які воюють проти ЗСУ.

За даними слідства, «благодійні внески» надходять на рахунки так званого «спеціального гуманітарного центру» місцевої громади РПЦ, який очолив Кротков. Гроші він використовує для оптової закупівлі ударних дронів, тепловізорів, портативних радіостанцій та антидронових рушниць.

В СБУ кажуть, що придбану продукцію Кротков особисто відвозив підрозділам російських військ, дислокованим на передовій у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

Також під час перебування на лінії фронту він разом з іншими кліриками РПЦ освячував бойову техніку окупантів та «благословляв» їх на вбивства українців.

Також, у червні цього року після підриву рашистами Каховської ГЕС Кротков приїздив до постраждалих районів лівобережжя Херсонщини. Він «проповідував» кремлівські наративи щодо «причин» надзвичайної події і тим самим намагався штучно дискредитувати українських захисників.

Через свою публічну активність на користь країни-агресора Кротков є частим гостем у телеефірах російського пропагандиста Соловйова.

Розслідування встановило, що протоієрей підтримав російських військових ще під час захоплення Криму. Саме тоді він був настоятелем храму УПЦ (МП) у Сімферополі й разом з окупантами намагався блокувати бригаду берегової оборони ЗСУ у селі Перевальне.

Клірик у гучномовець закликав українських захисників здатися і перейти на бік ворога. За це він отримав «посаду» у так званій Кримській митрополії РПЦ.

Служби безпеки повідомили Дмитру Кроткову про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи, щоб притягнути його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

22 груд. 2023 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

125

0
Ідентифікували трьох росіян, які на Харківщині вбили фермера, розчленували і спалили його тіло

СБУ заочно повідомила їм про підозру.


Правоохоронці встановили особи ще трьох російських окупантів, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення на тимчасово захопленій території Харківщини.

Як повідомили в СБУ, мова йде про двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил РФ Віталія Піддубного та Олексія Горбунова, а також Руслана Гончарова – військового з 202-го мотострілецького полку країни-агресора.

У 2022 році, під час захоплення Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області, вони проводили там каральні акції проти місцевих жителів. Під час таких «рейдів» окупанти масово викрадали і вбивали людей.

За даними слідства, у ході одного з таких «нальотів» на території Шевченківської громади Куп’янського району Піддубний застрелив з автомата місцевого фермера. Щоб приховати свій злочин, росіянин разом з Горбуновим та Гончаровим розчленували тіло вбитого чоловіка, а потім спалили його.

Також зловмисники вдиралися до помешкань цивільних громадян і викрадали приватне майно, у тому числі автомобілі, побутову техніку та гроші. У разі спротиву – росіяни погрожували вбивством малолітніх дітей.

У такий спосіб фігуранти відібрали 6 легкових та вантажних авто. Награбоване майно загарбники намагались переправити за місцем проживання в Росії.

Усім трьом воєнним злочинцям заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Крім того, злочинні дії Піддубного додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності. Кожного з них буде знайдено і покарано.