Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+26
$   41.1
  44.63

12 січ. 2024 16:18

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 16:18
Суспільство
0

103

0

На Прикарпатті шукають охочих будувати фортифікації на Донеччині

На Прикарпатті шукають охочих будувати фортифікації на Донеччині

Обіцяють відстрочку від мобілізації.


Мешканців Івано-Франківщини запрошують допомогти з будівництвом фортифікаційних споруд у Донецькій області. За це обіцяють дати відстрочку від призову.

Про це повідомили в Івано-Франківській ОВА.

Відстрочка від призову діятиме на час будівництва. Також тим, хто погодиться, платитимуть зарплату в сумі 20 тисяч гривень, обіцяють забезпечити житлом та харчуванням.

Загалом для будівництва потрібні 300 людей. Аби сформувати будівельні бригади, ОВА звернулась до голів територіальних громад. Водночас із технікою для спорудження фортифікацій проблем немає.

14 груд. 2023 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

151

0
Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області

На найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої та другої смуги оборони


409179798_757189036437151_4351744022126947372_n

На найбільш небезпечних напрямках північного кордону обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

Про це повідомили у Командуванні Об’єднаних Сил Збройних сил України.

За минулий тиждень встановлено кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень. Вздовж державного кордону вирито близько 5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків вогневих позицій для особового складу, укриттів і перекритих щілин, а також вогневих позицій для техніки.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, на даний час на Чернігівському напрямку наступальних спроможностей у ворога немає.

«Ми готуємось до спротиву і разом із Чернігівською обласною військовою адміністрацією вживаємо заходів щодо підсилення нашої оборони. Якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили і ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації», – каже Наєв.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва ВЦА Ярослав Слісаренко, сьогодні на Чернігівщині роботи ведуться на всіх об’єктах одночасно. Це – риття траншей, монтаж залізобетонних конструкцій, гідроізоляція бліндажів.

В подальшому тут будуть обладнані мінні поля. Все це посилить зазначену оборонну позицію з метою більш якісного виконання завдань тим підрозділом, який буде тут стояти.

Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській областіПоказали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 2Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 3Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 4