Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

20 верес. 2023 16:19

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

226

1

На Буковині ремонтують мости, що ведуть до кордону з Румунією

На Буковині ремонтують мости, що ведуть до кордону з Румунією

Мости дочекалися першого капремону з часу свого будівництва


380348730_1011887720258282_753708837079372603_n

Розпочалися ремонтні роботи на двох мостах на автодорозі Т-26-04 «Чернівці – Герца – КПП Дяківці», що є частиною важливого логістичного маршруту — під’їзду до кордону з Румунією.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

«Одним з основних завдань експлуатаційного утримання дорожньої інфраструктури Чернівецької області є ремонт мостів, які мають критичне значення для збереження безпечного проїзду автошляхами», — йдеться в повідомленні.

15-метровий залізобетонний міст

15-метровий залізобетонний міст побудований у 1962 році, остання реконструкція проводилась у 1980 році. З того моменту жодних серйозних ремонтних робіт не виконувалось.

Споруду підтримували у проїзному стані коштом з експлуатаційного утримання. А під час цьогорічного обстеження було виявлено значну корозію арматури, вилуговування бетону та відсутнє належне водовідведення.

Тож дорожники вирішили терміново провести аварійно-відновлювальні заходи. Наразі:

  • підсилено фундаменти опор, зокрема, їх заармували та забетонували,
  • відновлено кріплення дна русла та влаштовано бараж,
  • виконані роботи з водовідведення,
  • встелено нове асфальтобетонне покриття та відремонтувало металеве бар’єрне огородження.

26-метровий міст

26-метровий міст розташований за кілометр від попереднього об’єкта. І на ньому також були зафіксовані значні пошкодження.

За 60 років експлуатації прогонова будова цієї мостової споруди зазнала руйнувань. Зокрема, зафіксовані сколи бетону плит, висипання цементного розчину вздовж стиків плит, перезволоження бетону через порушення гідроізоляції на стиках. Щоб продовжити термін експлуатації моста розпочали аварійно-відновлювальні роботи.

Для зручності учасників дорожнього руху підрядна організація ДП «Чернівецький облавтодор» розпочала відновлення моста з його поверхні — влаштувала нове асфальтобетонне покриття. Наразі ремонтна бригада розчистила підмостове русло, аби мати доступ до фундаментів опор. Наступним етапом стане армування та бетонування прогонової будови моста.

21 серп. 2023 17:22

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Суспільство
0

148

0
Чверть мостів України в аварійному стані – результати перевірки

Понад третина балансоутримувачів не знає реальний стан мостів - кажуть в міністерстві


mist

Комісія з перевірки мостів проаналізувала стан більшості українських мостів і виявила, що 24% з них перебувають у критичному стані: непрацездатні або обмежено працездатні.

Про це пише пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Комісія також винесла пропозиції, як вирішити проблеми із розвитком та утриманням мостів. Зокрема, законодавчо закріпити, щоб пріоритетно фінансували реконструкцію або капітальний ремонт аварійних мостів серед інших обʼєктів дорожнього будівництва.

За словами міністра Олександра Кубракова, понад третина балансоутримувачів не знає реальний стан мостів. Тому комісія запропонувала всім балансоутримувачам провести огляд мостів і розробити протиаварійні заходи; передати функції замовника та/або балансоутримувача мостів від територіальних громад до Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури тощо.

Чверть мостів України в аварійному стані – результати перевірки