Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+16
$   39.43
  42.75

11 січ. 2024 15:01

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 15:01
Події
0

83

0

Майже пів мільйона росіян зараз воюють в Україні, – ГУР

Майже пів мільйона росіян зараз воюють в Україні, – ГУР

На тимчасово окупованих українських землях розміщені 35 тисяч осіб «росгвардії».


За даними української розвідки, окупаційні війська Росії в Україні налічують 462 тисячі осіб.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Така кількість військ на наших територіях дозволяє росіянам проводити ротацію: відводити ті частини й підрозділи, які втратили боєздатність – де чисельність особового складу менше 50%, у тилові райони. А після відновлення і поповнення вони знову виходять на лінію фронту», –зазначив Вадим Скібіцький.

Також він навів дані про кількість російських боєприпасів та спроможності російського ВПК.

Зокрема, Скібіцький каже, що оборонна промисловість РФ здатна виробляти 2 мільйони боєприпасів на рік – йдеться про снаряди 122 та 152 мм. Але повністю забезпечити потреби російської армії промисловість РФ у 2023 році не змогла. Дефіцит склав близько пів мільйона снарядів.

У розвідці повідомляють, що спочатку росіяни возили снаряди з Білорусі, далі закупляли їх в Ірану, а потім пішли великі партії боєприпасів з Північної Кореї.

«Ми знаємо, якими маршрутами їх перевозили, на яких складах їх зберігають і як їх далі доправляють на фронт», – каже Вадим Скібіцький.

Також він додав, що у 2024 році росія планує збільшити виробництво боєприпасів, але має низку проблем, пов’язаних із браком складових елементів, кваліфікованого персоналу та виробничих потужностей.

«Наша оцінка – в РФ буде залишатись дефіцит на такому ж рівні 500 тисяч боєприпасів і вона буде намагатись десь їх знайти», – підсумував Вадим Скібіцький.

22 верес. 2022 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

81

0
У Мелітополі після вибуху постраждали російські військові - Федоров


У Мелітополі після вибуху постраждали російські військові - Федоров

Окупанти влаштували теракт у людному місці Мелітополя, щоб напередодні псевдореферендуму звинуватити в терорі українську владу.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

«Страх, терор та ліквідація неугодних - три складові, які на окупованих територіях весь час демонструє росія. І перед псевдореферендумом зачищення серед своїх посилюється», - каже Федоров.

Сьогодні на Центральному ринку Мелітополя, де завжди велике скупчення людей, рашисти вчинили вибух та ліквідували трьох військових. Інформацію щодо мирних громадян уточнюється.

«Кожен має розуміти: таке майбутнє нам пророкує країна-терорист. Тож ані псевдореферендуми, ані будь-які заяви терористів не змінять нашого курсу: ми деокупуємо свої території та повернемо мир у свій дім», - додав мер Мелітополя.

Згодом він уточив, що від рук окупантів «постраждали, в тому числі ліквідовані, шість російських військових».

7 жовт. 2023 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

144

0
Російські військові відновили наступ під Куп’янськом

Аналітики припускають, що більшіть російських підрозділів залишаються небоєздатними.


Screenshot_9
Карта - DeepState

Російські війська 6 жовтня відновили наступ під Куп’янськом, але більшість російських підрозділів, які розгорнуті на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються небоєздатними.

Про це ідеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Українські військові повідомили про зниження російської активності поблизу Куп’янська впродовж останніх тижнів, але речник Східного угруповання ЗСУ капітан Ілля Євлаш 6 жовтня заявив, що російські війська відновили бойові дії на напрямку Куп’янськ – Лиман. Російські провоєнні блогери стверджували, що російські війська розпочали наступ у районі Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська) і що російські війська ведуть інтенсивний обстріл траси N26 (Шевченкове – Куп’янськ). Один такий блогер охарактеризував поновлений російський наступ на Куп’янськ як «широкомасштабний», але згодом видалив допис», – ідеться в повідомленні.

ISW вказує, що раніше на цьому напрямку фахівці спостерігали присутність сильно зруйнованих елементів Західного військового округу, зокрема 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії, і ISW наразі не вважає, що угруповання, що складається з новоствореної 25-та загальновійськова армія з деградованими елементами інших підрозділів зможе вести значні наступальні операції в цьому районі.

Також у повідомленнях ISW йдеться, що Сили оборони України продовжили контрнаступальні операції під Бахмутом і просунулися вперед на заході Запорізької області 6 жовтня. Натомість російські війська нещодавно провели ротацію полку в районі на південь від Оріхова, продемонструвавши здатність утримувати оборону на цій критично важливій ділянці фронту.