Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

11 лип. 2024 17:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Lifestyle
0

101

0

Манікюр гель-лаком: шкода, користь та міфи про нігті

Манікюр гель-лаком: шкода, користь та міфи про нігті

Чи дійсно гель-лак шкідливий для нігтів та здоров’я людини загалом? Україна.info вирішила розібратися з найпоширенішими міфами про сучасне покриття для нігтів та з’ясувати, чи є насправді від нього шкода.


Манікюр гель-лаком: шкода, користь та міфи про нігті

Гель-лак – це спеціалізована суміш лаку для нігтів та гелю для нарощування. Розрізняють їх за фазами. Однофазна система означає, що в одному флаконі вже міститься базове, кольорове і топове покриття. Двофазна система – в одному флаконі є тільки два компоненти: база та колір, а топове покриття йде в іншому флаконі. Трифазна система – це три різні окремі продукти в різних пляшечках: база, колір, топове покриття.

В незалежності від того, якою з перелічених систем ви користуєтеся, гель-лак допоможе надати вашим нігтям, як на руках, так і на ногах, естетичного та доглянутого вигляду, а також допоможе відростити довгі красиві нігті, адже з покриттям нігтьова пластина стає міцнішою. Особливо це актуально для дівчат, які від природи мають тонкі та ламкі «кігтики».

Манікюр гель-лаком: шкода, користь та міфи про нігті

Скільки можна носити гель-лак?

Щільна консистенція продукту дозволяє йому триматися на поверхні нігтю досить довго. Якщо звичайний лак може залишатися на нігтьовій пластині до 5 діб, то спеціальний щільний продукт для покриття - 2 тижні та довше. Часто це залежить від того, як швидко відростають нігті у конкретної людини і чи не отримує покриття механічних ушкоджень у процесі носіння.

Як часто можна робити гель-лак?

В середньому таке покриття слід наносити на нігті один раз у 14-21 день. Тобто на корекцію буде потрібно ходити раз на 2-3 тижня.

Чим шкідливий такий манікюр?

«Під гель-лаком нігті не дихають!». З тривогою розповідають прихильники різноманітних теорій змов. Втім, поспішаємо вас заспокоїти. Нігті не дихають взагалі! Ані під гель-лаком, ані без будь-якого покриття зовсім. Нігті — це мертві ороговілі клітини, тож дихати вони вже не можуть. Просто змиріться з цим фактом.

«Гель-лак може просочитися в кров?» Ні, не може. У сучасному світі штучне покриття є максимально безпечним для здоров’я людини, туди не додають толуол, формальдегіди, чи інші агресивні компоненти. Якщо ви не збираєтесь його пити чи їсти – можете бути спокійними.

«Перед гель-лаком нігті потрібно мастити вітамінами і вони стануть міцнішими». Це також міф. Мертві клітини неможна «нагодувати». Нігті стануть міцнішими, якщо ви будете вживати достатню кількість кальцію, вітамінів і мінералів.

Здоров’я вас і ваших нігтів залежить від збалансованого харчування, догляду, стерильних інструментів для манікюру та професійності майстра.

Манікюр гель-лаком: шкода, користь та міфи про нігті - фото 2

Чи можна вагітним робити гель-лак?

Якщо у вас не має проблем зі здоров’ям та шкірою – лікарі дозволяють робити покриття нігтів майбутнім матусям. Адже процес фарбування та моделювання нігтів не впливає на здоров’я плода. 

У випадку, якщо у вас є травми на шкірі та нігтях, інфекції чи алергічні реакції – похід у салон, краще відкласти до повного одужання.

Чи шкодить штучне покриття нігтям?

Покриття сучасним гель-лаком у професійного майстра не зашкодить вашому здоров’ю. Втім, слід враховувати деякі нюанси. Перед тим, як записатися на процедуру, переконайтеся що:

  • На шкірі немає висипань, подразнень, порізів;
  • Нігтьова пластина має рівномірне забарвлення, без білих, червоних чи чорних плям;
  • У вас не має відшарування нігтьової пластини від нігтьового ложа (оніхолізис – виникає від неправильного зняття покриття нігтя);
  • Дітям до 16 років краще відкласти ідею такого манікюру, адже до цього віку нігтьова пластина зростає та зміцнюється. Відтак цей продукт може перешкоджати здоровому росту нігтів у підлітковому віці.

Побачили, що нігтьова пластина стала сильно тонкою після попередніх походів у салон – почекайте до відновлення нігтя. Це може означати, що майстер надмірно спилював пластину під час обробки. Тож, варто краще почекати і можливо подумати над зміною майстра.

Читайте також: Японський манікюр чи гель-лак – що краще для нігтів?

Короткі нігті, «котяче око» та манікюр нюд – назвали модні ідеї манікюру 2024