Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 10 травня
+12
$   39.55
  42.43

5 лип. 2023 16:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

149

0

Ким Росія планує замінити «вагнерівців» на фронті

Ким Росія планує замінити «вагнерівців» на фронті

Відхід «Вагнера» з України, ймовірно, не змінить перебіг війни.


maxresdefault

Росія готується відправити в Україну більше чеченських бойовиків та ув'язнених, щоб закрити прогалини, залишені найманцями ПВК «Вагнер».

Про це пише Bloomberg із посиланням на представників європейської розвідки.

За словами чиновників, після того, як «Вагнер» оголосив про звільнення з Бахмута, Росії довелося перекинути туди більшу кількість військ, послабивши позиції на півдні України.

Минулого тижня керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що «вагнерівці» навряд чи знову з'являться на полі бою в Україні. Він також сказав, що група була «найбоєздатнішою російською одиницею, яка могла досягти успіху за будь-яку ціну».

Відхід «Вагнера» з України, ймовірно, не змінить перебіг війни. За словами європейських чиновників, найближчими тижнями Росія відправить на передову більше чеченців та засуджених.

Як розповіли європейські офіційні особи, розпочавши вербування засуджених, російське міністерство оборони неухильно збільшувало їхню кількість в армії до близько 15 тисяч осіб, і, ймовірно, їх буде ще більше. Близько 2 тисяч осіб служать у так званих штрафних військових частинах «Штурм Z».

Незрозуміло, скільки додаткових сил могла б надати Чечня. Навесні Рамзан Кадиров говорив, що в Україні нібито вже перебуває 7 тисяч військових та ще 2400 проходять підготовку. Але, як зазначає агентство, чеченські бойовики поки що не виявляли помітної ефективності під час війни – їх прозвали «батальйони TikTok».

5 лип. 2023 12:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

124

0
Після заколоту Пригожина два російських генерали не з'являються на публіці – міноборони Британії

Деякі генерали не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані.


756711165993866

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив спроби збройного заколоту Євгенія Пригожина і групи Вагнера на російську силову систему.

Деякі генерали не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як зазначається у зведенні, генерал Сергій Суровікін, головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ та заступник командувача російських військ в Україні, не з'являвся на публіці після заколоту групи «Вагнера» 23-24 червня 2023 року.

«Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії і будь-яка офіційна санкція проти нього, ймовірно, викличе розбіжності. Підозра, яка потенційно може впасти на високопоставлених офіцерів, підкреслює, як невдало Пригожин посилив існуючі розбіжності у російському співтоваристві національної безпеки»,– зазначають у міноборони Британії.

Тим часом заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров також був відсутній у виступі керівництва Міноборони 3 липня 2023 року, показаному по телебаченню.

За даними британської розвідки, повідомлення про арешт Суровікіна не можуть бути підтверджені, але влада, ймовірно, буде з підозрою ставитися до його давнього зв'язку з «Вагнером», починаючи зі служби в Сирії з 2017 року. Так само Євкуров був знятий на плівку під час розмови з Пригожиним під час захоплення групою Ростова-на-Дону.