Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+23
$   41.1
  44.63

30 січ. 2024 15:36

Останнє оновлення  
30 січ. 2024 15:36
Події
0

202

0

Курсантка з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини із сайту знайомств

Курсантка з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини із сайту знайомств

Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.


Правоохоронці повідомили про підозру курсантці одного з правоохоронних вузів Дніпропетровщини, яка ошукала дівчину із сайту знайомств на понад 800 тисяч гривень.

Про це повідомили в ДБР.

З’ясовано, що дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим іменем, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній з соціальних мереж.

«Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто насправді ховається за анкетою, дала свій номер телефону та почала активно переписуватися в месенджерах, а також періодично спілкуватися телефоном», – кажуть в ДБР.

Щоб у жертви не було запитань до голосу курсантки, вона у телефонних розмовах пояснювала, що у дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє.

Пізніше «залицяльник» написав, що потрапив до армії та перебуває у зоні бойових дій, тому найближчим часом зустрітися наживо не вийде, але пообіцяв періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю, якою виявилася сама підозрювана.

«В один з моментів «боєць» повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий обстріл і отримав серйозне бойове поранення та почав просити гроші на операцію. Вважаючи чоловіка своїм хлопцем, потерпіла, напозичавшись у знайомих та родичів понад 800 тис. гривень, все відправила на рахунок шахрайки», – додають в ДБР.

Курсантці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України). Також судом їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Курсантка з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини із сайту знайомств

17 січ. 2024 13:03

Останнє оновлення  
17 січ. 2024 13:53
Події
0

138

0
Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру

Викрили їх на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.


Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру

Правоохоронці оголосили підозру членам злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень. «Банду» викрили на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Про це повідомили в ДБР.

«Підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу», – кажуть в ДБР.

Компанії Гринкевича уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 мільярдів гривень.

До виконання оборонних замовлень залучили підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. За даними ДБР, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру

«П’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України)», – додали у відомстві.

Усіх членів злочинної організації затримано. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна», – кажуть в ДБР.

Також слідчі ДБР встановлюють повне коло осіб, які причетні до цієї справи, у тому числі перевіряється інформація щодо посадовців Міністерства оборони України.

Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру - фото 2Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру - фото 3Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру - фото 4Справа про завдання збитків на майже мільярд гривень: Гринкевичу оголосили підозру - фото 5


24 січ. 2024 12:32

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 12:32
Події
0

110

0
Керівники обласного та районного ТЦК Рівненщини, які побили підлеглого, постануть перед судом

Їх також судитимуть за незаконне збагачення та збут психотропних речовин.


До суду направлено обвинувальні акти щодо двох чиновників. Один з них – керівник обласного ТЦК, який бив підлеглого-військовослужбовця, інший – очільник районного ТЦК, який знімав це на відео.

Про це повідомляє ДБР.

«Влітку 2023 року посадовці довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вони вирішили цього не допустити та побили чоловіка

Керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, в той час, як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час проведення «виховних заходів» в хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення», – розповіли у ДБР.

Правоохоронцями було вилучено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучили 8 пакетів з амфетаміном загальною вагою 11 г, знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Правоохоронці також з’ясували, що наркотики йому постачав підлеглий за «службові привілеї». Наразі він повністю визнав свою провину.

Також вияивли факти незаконного збагачення посадовця обласного ТЦК та СП. Мова йде про на суму у майже 52 млн грн.

«Серед незадекларованих статків посадовця – 2 вантажні автомобілі, величезні земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. У грудні 2023 року все вищевказане майно передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА)», – додають в ДБР.

Керівник Рівненського обласного ТЦК та СП обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи (чч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186, ст. 368-5 КК України).

Керівник Рівненського районного ТЦК та СП обвинувачується у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 та ч. 2 ст. 315 КУ України).

Наразі чиновники звільненні зі займаних посад. Також від початку розслідування їм обом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону.

29 січ. 2024 14:53

Останнє оновлення  
29 січ. 2024 14:53
Події
0

190

0
Судитимуть посадовця військової частини, який за 4 тисячі гривень «продавав» відгули військовим

Також зафіксовано побиття військових.


ДБР завершило розслідування стосовно командира взводу однієї з військових частин Одещини, який за 4 тисячі гривень продавав військовим прогули.

Про це повідомили в ДБР.

«За день відгулу посадовець брав зі своїх військових по 4 тис. гривень, а у разі відмови давати гроші – погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою», – кажуть в ДБР.

Працівники ДБР задокументували 10 фактів одержання посадовцем хабарів. Крім того, встановлено побиття бійців.

Військовослужбовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди, застосуванню насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Судитимуть посадовця військової частини, який за 4 тисячі гривень «продавав» відгули військовим