Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

19 січ. 2024 12:49

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 12:49
Суспільство
0

179

0

Куди подівся колишній міністр оборони Резніков?

Куди подівся колишній міністр оборони Резніков?

Ексміністр оборони вирішив повернутися до адвокатської діяльності.  


Колишній міністр оборони України Олексій Резніков, якого у вересні 2023 року відправили у відставку, поновив своє право займатись адвокатською діяльністю.

Про це повідомили на сайті Національної асоціації адвокатів України.

«Право на заняття адвокатською діяльністю екс-міністра оборони України Олексія Резнікова поновлено згідно з п.1 ч.4 ст.31 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» з 16 січня на підставі його заяви», – йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України.

Куди подівся колишній міністр оборони Резніков?

В асоціації також нагадали, що Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи у Кабміні він працював у юридичних фірмах і адвокатських об’єднаннях. З 2008 року також був депутатом Київської міської ради, заступником міського голови – секретарем Київської міської ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації.

Він зупинив право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року, коли його призначили на посаду віце-прем‘єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Уже 3 листопада 2021 року Верховна Рада України звільнила його з посади віцепрем'єра, а на наступний день призначила на посаду Міністра оборони України.

5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку Резнікова з цієї посади.

8 лип. 2023 14:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

154

0
Резніков назвав 5 принципів використання касетних боєприпасів Україною

Україна використовуватиме ці боєприпаси тільки для деокупації наших міжнародно визнаних територій.


15bd3e0ef105b555a4873c7720f3906f_1687952443_extra_large

Україна зобов'язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів, серед яких - неможливість використовувати їх у містах і на території Росії, а також вестиметься облік зон уражень, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Що стосується касетних боєприпасів, у нас є 5 ключових принципів, яких ми будемо дотримуватися, і які ми чітко довели до відома всіх наших партнерів, включно зі США. Я особисто вже давно письмово поінформував наших американських партнерів про ці п'ять принципів", - сказав посадовець.

У першому принципі повідомляється, що Україна використовуватиме ці боєприпаси тільки для деокупації наших міжнародно визнаних територій. Ці боєприпаси не будуть використовуватися на офіційно визнаній території Росії.

Збройні сили зобов'язуються не використовувати касетні боєприпаси в містах. Касетні боєприпаси будуть використовуватися тільки в тих областях, де зосереджені російські військові - для прориву лінії оборони противника.

Україна вестиме суворий облік застосування цієї зброї і локальних зон, де її використовуватимуть. На підставі цих записів після деокупації наших територій і нашої перемоги ці території будуть пріоритетними для цілей розмінування.

Україна повідомлятиме партнерів про використання боєприпасів і про їхню ефективність.

26 серп. 2023 08:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

99

0
Через скандал із закупівлею курток для ЗСУ Резніков пропонує парі нардепу та журналісту

На тлі звинувачень у закупівлі та постачанні літніх курток замість зимових міністр оборони Олексій Резніков запропонував парі депутатці та журналісту.


15bd3e0ef105b555a4873c7720f3906f_1687952443_extra_large

Міністерство оборони та його очільника Олексія Резнікова звинуватили у закупівлі літніх курток замість зимових за втричі завищеною ціною. Після цього глава відомства запропонував парі.

Про це повідомило видання «Бабель».

На початку серпня у ЗМІ опублікували документи, які свідчать про можливі порушення у закупівлях форми для ЗСУ. Зокрема, у 2022 році Міноборони закупило зимовий одяг для бійців.

Однак, як повідомляло видання «Дзеркало тижня», в дорозі речі подорожчали у три рази. Контракт був укладений з турецькою компанією Vector avia hava araçlari.

Журналісти також з'ясували, що зимові куртки важили удвічі менше за аналоги з Китаю, і припустили, що військові зустріли зиму у літніх куртках.

11 серпня на звинувачення відреагували у Міністерстві оборони. Виявилося, що форма призначалася для бійців підрозділу ТрО, і розпочалося розслідування.

23 серпня нардеп Ярослав Железняк опублікував порівняльну таблицю з цінами на закуплені для ЗСУ куртки і зазначив, що в дорозі до України їх вартість майже втричі зросла.

25 серпня журналіст видання «Українська правда» Михайло Ткач опублікував розслідування щодо турецької фірми, яка виконувала замовлення. За його інформацією, на момент закупівель її співвласниками були Роман Плетньов та Олександр Касай, родич нардепа від «Слуги народу» Геннадія Касая.

Того ж дня, 25 серпня, очільниця Комітету ВР з питань антикорупційної політики та депутатка Анастасія Радіна заявила про підготовку звернення до НАБУ, назвавши міністра оборони Олексія Резнікова особисто відповідальним за закупівлі.

На це відреагували у Міноборони, заявивши, що логісти зСУ прийняли поставлені куртки без зауважень. Також у міністерстві заявили, що відкриті до перевірок, але водночас повідомили про підготовку судових позовів до ЗМІ та неназваних осіб.

На тлі звинувачень у закупівлі та постачанні літніх курток замість зимових міністр оборони Олексій Резніков запропонував парі депутатці та журналісту. Як зазначає «Бабель», якщо виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна має скласти мандат, а журналіст Михайло Ткач - піти з видання і на 3 роки припинити займатися журналістикою.

Однак, якщо буде навпаки, то Резніков подає у відставку.

Резніков зазначив, що під час розбору ситуації Міноборони надасть всі документи, докази, факти й матеріали, які стосуються справи, «щоб переможець був очевидний для всього українського суспільства».

Розсудити парі міністр запрошує Комітет з депутатської етики Верховної Ради та Комісію журналістської етики, а спостерігачами — редакції провідних ЗМІ.

31 серп. 2023 08:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

124

0
Міністра оборони Резнікова відправлять у відставку наступного тижня?

На місце міністра оборони буде подано колишнього члена фракції "Голос"


15bd3e0ef105b555a4873c7720f3906f_1687952443_extra_large

Олексія Резнікова буде відправлено у відставку з посади міністра оборони України наступного тижня, після чого його призначать послом України у Великій Британії.

Про це повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"За моєю інформацією, Резніков залишить посаду міністра оборони і згодом вирушить послом до Великої Британії... Щодо дат: це наступний тиждень, тобто перший тиждень вересня... Наскільки це точно? Ну, сучасна кадрова політика вміє вражати, але ще вчора зранку про таку ротацію попередили посольства. Щонайменше, деякі", - написав він у своєму телеграм-каналі в четвер уранці.

Водночас Железняк зазначив, що на місце міністра оборони буде подано колишнього члена фракції "Голос", а нині - голову Фонду держмайна Рустема Умерова.

"Хто замість Рустема на Фонд - поки не вирішено. З огляду на те, скільки активів туди передали і повноважень, сподіваюся, це не буде знову "вічний в. о.", - додав парламентарій.


4 верес. 2023 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

139

0
Офіційно: міністр Резніков подав у відставку

Резніков повідовмив, що готовий до звіту перед ВРУ


photo1693810161 (1)

4 вересня стало відомо про міністр оборони України Олексій Резніков подав у відставку.

Про це він написав у своєму «Фейсбуці».

«На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку.

До звіту готовий.

Тримаймо стрій!» - зазначив посадовець

Офіційно: міністр Резніков подав у відставку

5 верес. 2023 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

143

0
ВРУ відправила Олексія Резнікова у відставку

Нового міністра мають призначити завтра


180762-1_large

5 вересня Парламент підтримав звільнення міністр оборони Олексія Резнікова. «За» проголосували 327 народних обранців.

Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що завтра Верховна Рада розгляне питання призначення на посаду міністра оборони Рустама Умєрова.

ВРУ відправила Олексія Резнікова у відставку

Нагадаємо, 4 вересня стало відомо про міністр оборони України Олексій Резніков подав у відставку.