Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+15
$   39.4
  42.34

20 квіт. 2024 21:27

Останнє оновлення  
20 квіт. 2024 21:27
Політика
0

558

1

Конгрес США схвалив $61 млрд допомоги Україні. Зеленський подякував. Відео

Конгрес США схвалив $61 млрд допомоги Україні. Зеленський подякував. Відео

Путін має програти - наголосив Зеленський.


Архівне фото поїздки В.Зеленського у США

Палата представників США схвалила законопроєкт щодо виділення допомоги Україні та союзникам на суму близько 61 мільярда доларів.

Тепер законопроєкт буде переданий на розгляд Сенату.

Президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проєкт з допомогою.

Президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників США за схвалення законопроєкту.

Про це він сказав у вечірньому зверненні.

«Сьогодні ми отримали рішення, якого очікували: про пакет американської підтримки. За яке так ми боролися. Дуже вагомий пакет, який відчують і наші воїни на передовій, наші міста і села, які потерпають від російського терору.

Сьогодні відбулось голосування Палати представників Сполучених Штатів. Дякую кожному й кожній, хто підтримав наш пакет: це рішення для захисту життя. Дякую особисто спікеру Майку Джонсону, усім американським серцям, які, так само як і ми в Україні, відчувають, що російське зло точно не повинно вигравати. Сподіваюсь, що розгляд пакету в Сенаті США і направлення Президенту Байдену будуть достатньо швидкими.

Ми цінуємо кожен прояв підтримки нашої держави і незалежності, наших людей і життя нашого, яке Росія так хоче закопати в руїнах. Америка від перших днів війни проявляла своє лідерство. Саме таке американське лідерство є життєво важливим для того, щоб у світі зберігся міжнародний порядок, заснований на правилах і передбачуваності життя для всіх народів. Безперечно, ми використаємо американську підтримку, щоб зміцнити обидва наші народи і наблизити справедливе завершення цієї війни – війни, яку Путін повинен програти», - зазначив глава держави.