Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 03 травня
+13
$   39.4
  42.34

28 лип. 2023 11:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

55

0

Кіберфахівці силових СБУ та ЗСУ посилюють роботу на півночі країни через «Вагнер» у Білорусі

Кіберфахівці силових СБУ та ЗСУ посилюють роботу на півночі країни через «Вагнер» у Білорусі

"Ворога чекають лише неприємні сюрпризи", - кажуть в СБУ


rosijski-hakery

Кібердепартамент СБУ спільно з ООС ЗСУ посилять співпрацю із протидії загрозам у північній оперативній зоні, які пов’язані з передислокацією підрозділів ПВК «Вагнер» до Білорусі. Впровадження спільних заходів обговорили під час робочої зустрічі командувач Операції Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв та начальник Кібердепартаменту СБУ Ілля Вітюк.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Співробітники Служби безпеки також володіють інформацією про роботу підконтрольних ПВК хакерських угрупувань, «фабрик тролів» та пропагандистських медіа, які ворог активно використовує для інформаційних та кібератак проти нашої держави. Тому, особливу увагу під час зустрічі звернули на посилення стійкості сил оборони України до сучасних кіберзагроз та підвищення медіаграмотності населення прикордонних областей.

Також визначили подальші кроки для поглиблення співпраці у питанні протидії ворожим БПЛА з використанням кіберзасобів, а також знищення російських засобів РЕБ та РЕР.

«Підрозділи СБУ та ЗСУ вже мають достатньо досвіду у протидії військовим, кібер та інформаційним загрозам державі. Тому ворога чекають лише неприємні сюрпризи», - кажуть в СБУ.

27 лип. 2023 07:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

103

0
Уродженець Чернівців очолює «Вагнер» у Білорусі

Сергій Чубко, уродженець українського міста Чернівці.


Screenshot_3

Розслідувачі проєкту All Eyes on Wagner, який моніторить активність ПВК «Вагнер», встановили особу голови цієї російської групи найманців у Білорусі. Ним виявився 46-річний Сергій Чубко із позивним «Піонер».

19 липня засновник ПВК Євген Пригожин під час перебування у таборі «Вагнера» під Осиповичами в Білорусі заявив, що «старшим по напрямку Білорусі» стає якийсь Сергій із позивним «Піонер».

Проєкт All Eyes on Wagner з’ясував, що це – Сергій Чубко, уродженець українського міста Чернівці. Він переїхав до Росії на початку 90-их разом із батьками. З 1994 до 2002 року він служив у Повітряно-десантних військах Росії.

2003 року Чубко став головою комісії у справах молоді в адміністрації Новоросійська, а 2005 року перейшов на посаду заступника голови адміністрації Мишакського сільського округу.

За даними розслідувачів, у 2017 році Чубко вступив до ПВК «Вагнер», у складі якої воював у Сирії. Влітку 2021 року він став начальником оперативного відділу приватної військової компанії у Центральноафриканській Республіці.

Уродженець Чернівців очолює «Вагнер» у Білорусі

Найманці ПВК «Вагнер» почали переїжджати до Білорусі після заколоту, організованого Євгеном Пригожиним наприкінці червня 2023 року. За даними проєкту «Беларускі Гаюн», до Білорусі вже приїхали 11 колон найманців.