Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+8
$   41.24
  44.79

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році

4 жовт. 2024 18:08

Останнє оновлення  
4 жовт. 2024 18:08
Lifestyle
0

246

0

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році

Чи існують ідеально красиві люди та чи відрізняється ідеал краси в різних країнах світу та в Україні?


Краса – дуже абстрактне поняття, яке серйозно монетизували у сучасному світі. В давній Греції ідеалом краси була людина, яка мала гармонійне тіло у поєднанні з високим інтелектом та сильним і добрим характером. В наші часи в Україні, більшості країн Європи та США, цінують конвенційну красу, а задля її отримання мільйони жінок та чоловіків готові лягати під ніж пластичного хірурга.

В сучасному світі еталонами краси стали зірки кіно та модельного бізнесу. Особливо агресивною мода на «красу» є по відношенню до жінок. Тож саме жінки завжди перші у черзі на пластичні операції. Всі хочуть мати пухкі губи Анджеліни Джолі, «лисячі» очі, як в Белли Хадід, гострі вилиці, як у Роузі Гантінгтон-Вайтлі, густе та блискуче волосся як в Пенелопи Крус та струнку статуру як у Вікторії Бекхем. Тому жіноча краса сьогодні добре продається.

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році

Завдяки нав’язуванню комплексів, що жінка має відповідати ілюзорним стандартам краси, кожна поважаюча себе леді, намагається слідувати цим «нормам», навіть якщо природні дані докорінно відрізняються від тих, ким всі захоплюються. Чим більше суспільству нав’язують ідеали краси, тим більше суспільство готове платити аби не відрізнятися, а відповідати заявленому переліку.

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 2

Великий ніс – потрібно зменшити, рідкі брови – збільшити, з виступаючого живота – відкачати жир, з округлих щічок – дістати грудочки Біша. Перелік не є вичерпним. Як тільки чергова акторка чи модель стає популярною у всьому світі, глядачі миттєво реагують – потрібно копіювати зовнішність зірки, інакше нікому не будеш подобатися.

Ідея наслідування краси з кінострічок чи подіуму, має глибоке історичне коріння. До прикладу, в 20-му столітті «в моді» була зовнішність: Марлен Дітріх, Габрієль Шанель, Мерелін Монро, Одрі Хепберн, Твіггі, Бріжит Бардо, Софі Лорен, Мадонна. В теперішньому столітті в рейтинг найкрасивіших прийшли нові «ідеали». Звання ідеал краси 21 століття у різні роки займали: Анджеліна Джолі, Сандра Буллок, Дженніфер Еністон, Гвінет Пелтроу, Дженіфер Лопес, Кейт Хадсон, Дрю Берімор, Холлі Беррі, Ніколь Кідман. Втім, красуні часто змінюються, що пов’язано з їх професійною популярністю та медійністю.

ТОП-10 найкрасивіших жінок світу-2024

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 3

  1. Джоді Комер – англійська актриса.
  2. Діпіка Падуконе – індійська акторка, модель, продюсерка, філантропка і бізнесвумен.
  3. Чон Хоен – південнокорейська супермодель і актриса.
  4. Ана де Армас – кубино-іспанська актриса.
  5. Белла Хадід  – американська супермодель палестино-голландського походження.
  6. Пріянка Чопра-Джонас – індійська та американська акторка, фотомодель і співачка.
  7. Зендея  – американська акторка, співачка, танцівниця та модель.
  8. Джіджі Хадід – американська модель палестино-голландського походження, одна з найбільш високооплачуваних моделей світу.
  9. Айшварія Рай Баччан  – індійська фотомодель і акторка.
  10. Джордан Данн  – британська модель.

Стандарти краси в різних країнах

Варто зазначити, що поняття ідеалу краси сильно відрізняється між країнами та залежить від культурних, релігійних та соціальних факторів.

  • Стандарти краси в Японії

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 4

Білосніжна шкіра, «дитячий рот» з губами «бантиком», величезні очі, довге волосся та струнка статура. В Японії й досі не прийнято відчутно збільшувати розмір грудей чи «качати» сідниці. Ідеальні форми жінки тут – мініатюрні, що за статурою нагадують підлітків. При цьому, японці вважають ідеально красивими жінок з великими головами та маленькими обличчями. Ця тенденція поширюється завдяки шаленій популярності аніме.

  • Стандарти краси в Кореї

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 5

Сьогодні Південна Корея переживає «бум» розквіту кей-поп культури, відповідно до цього і змінюються стандарти краси в країні. Серед головних ознак краси тут: білосніжна шкіра, волосся яскравих кольорів, виразні вилиці, вузьке підборіддя, високо посаджене перенісся та виразна складка верхньої повіки.

  • Стандарти краси в Африці

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 6

В країнах найсухішого материка світу ідеальні пропорції сильно відрізняються. Наприклад, в Мавританії люблять надмірно пухкеньких жінок, адже вважають, що тільки такі панянки можуть народити здорових дітей. Там відкормлюють дівчат змалечку. Пишнотілі також - еталон жіночої краси в Уганді. Тим часом в Ефіопії еталон краси – це не вага тіла, а максимально розтягнуті губи. Для цього ефіопки використовують спеціальні диски, з якими ходять майже все життя.

  • Стандарти краси в Непалі

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 7

Індійські сусіди люблять носити чимало хусток на талії. Це пов’язано з тим, що серед непалок найкрасивішою вважається та, що має найбільш «видатний» животик. Тому ті, хто не може похизуватися природнім об’ємом в цьому місці, збільшують його за допомогою тканини.

  • Стандарти краси в Бразилії

Ідеал краси: рейтинг найкрасивіших жінок світу у 2024 році - фото 8

Бразильці віддають перевагу природній красі жінок з підтягнутими, округлими сідницями. Жінок з великими сідницями у Бразилії вважають найсексуальнішими та тими, що можуть народити здорових нащадків. Також в цій країні прийнято робити пластичні операції по збільшенню сідниць. До речі, ця «модна тенденція» свого часу вийшла далеко за межі країни, й сьогодні навіть в Україні багато жінок старанно тренуються в тренажерних залах, щоб збільшити сідничні м’язи.

Ідеали краси в різні епохи та в різних країнах завжди змінювались, тому бігати за модою та витрачати шалені кошти і здоров’я на те, щоб отримати ідеальні стандарти – марні витрати. Адже природність, охайність, активний розум, щедрість та добре ставлення до оточуючих, неможна підробити пластикою чи косметологічними процедурами. Тож, якщо бажаєте стати дійсно красивими, починайте з краси своєї душі та розуму.