Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 07 травня
+20
$   39.36
  42.4

23 січ. 2024 14:11

Останнє оновлення  
23 січ. 2024 14:11
Здоров'я
0

982

0

Дніпровський кадріоцентр отримав сучасний томограф

Дніпровський кадріоцентр отримав сучасний томограф

Томограф вже встановили у кардіоцентрі.


У Дніпровському кардіоцентрі змонтовано сучасний комп'ютерний томограф. Це дозволить лікарям надавати більш складні медичні послуги пацієнтам із серцево-судинними патологіями, використовуючи найновітнішу методику діагностування.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«За статистикою у 30% пацієнтів, яким роблять коронарографію, патології не виявляють. Тому томографія – це не тільки можливість оцінити доцільність більш складного та інвазивного методу дослідження, а й можливість врятувати на 30% більше життів!» - зазначають у міністерстві.

Наразі медичне обладнання вже змонтовано. Частина фахівців вже мають досвід роботи на подібних томографах, інша частина – пройде кваліфіковане навчання.

У МОЗі нагадують, що протягом останніх трьох років до українських лікарень було доставлено 200 компʼютерних томографів, ще 9 надійдуть найближчим часом.

Дніпровський кадріоцентр отримав сучасний томографДніпровський кадріоцентр отримав сучасний томограф - фото 2Дніпровський кадріоцентр отримав сучасний томограф - фото 3

23 січ. 2024 10:19

Останнє оновлення  
23 січ. 2024 10:19
Здоров'я
0

975

0
В Україні виявили 9 випадків нового виду коронавірусу – «Дженні»

Медики закликають українів робити щеплення від коронавірусу.


З початку січня в Україні виявили 9 випадків нового субваріанту штаму коронавірусу «Омікрон», відомого також як JN.1 або ж «Дженні».

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Ці 9 випадків JN.1 було зареєстровано у п’яти областях:

  • Сумській (3 випадки);
  • Волинській (2);
  • Черкаській (2);
  • Рівненській (1);
  • Запорізькій (1).

«У січні у 5 областях виявили 9 випадків субваріанту коронавірусу JN.1 «Дженні», які підтвердили у референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України. 3 випадки на Сумщині, по 2 випадки у Волинській та Черкаській областях та по одному у Рівненській і Запорізькій області», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Серед цих 9 хворих лише одна людина отримала дві дози вакцини проти COVID-19. У 8 з цих інфікованих медичні фахівці зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, одна людина була госпіталізована до лікарні.

«Пам’ятайте, що найефективніший спосіб захиститися від COVID-19 та від його тяжкого перебігу — вакцинація. Щеплення безоплатні та доступні у всіх регіонах України», - наголошують у ЦГЗ.