Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+13
$   41.44
  46.24

23 листоп. 2023 12:48

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

113

0

Дефіцит в енергосистемі продовжує зростати. Повідомили, чи будуть відключення

Дефіцит в енергосистемі продовжує зростати. Повідомили, чи будуть відключення

Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається


Screenshot_11

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати на тлі похолодання, в енергосистемі знову дефіцит.

Однак в «Укренерго» заявили, що відключення споживачів не прогнозується.

«Сьогодні, 23 листопада, ситуація залишається складною: триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується», – йдеться у повідомленні.

Вчора на тлі дефіциту для зменшення навантаження на блоки теплових електростанцій за недостатнього обсягу імпорту Україна активувала аварійну допомогу з Румунії, Словаччини, Польщі, загальним обсягом 1800 МВт*год.

Вечірній максимум споживання електроенергії 22 листопада був на 4% вищим, ніж 21 листопада: «Для енергосистеми це дорівнює необхідності включення щонайменше 2 додаткових блоків теплових електростанцій, виробничі потужності яких наразі обмежені через вихід в ремонт кількох блоків».

За інформацією Міненерго, через негоду та бойові дії без світла - 413 населених пунктів, застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається 

Харківщина

За добу через бойові дії було пошкоджено три лінії електропередачі. Всього знеструмленими залишаються 17,2 тисячі абонентів. Ведуться роботи із залученням саперів та спецтехніки.

Дніпропетровщина

Через бойові дії вимикалися 4 лінії електропередачі – 1,2 тисячі абонентів залишалися без світла. На ранок усіх споживачів заживлено. 

Також через технічні порушення є відключені від газопостачання абоненти у м. Дніпро.

Херсонщина

В обласному центрі після підтоплення внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС залишаються відключеними 746 точок обліку, а з урахуванням бойових дій – понад 42 тисячі абонентів.

У Херсонській області через бойові дії знеструмлено 48 населених пунктів та 27,2 тисячі точок обліку.

Донеччина

Через бойові дії за добу було знеструмлено 6 населених пунктів (6,8 тисячі абонентів). Енергетики повернули світло до 3 населених пунктів та заживили більше 6 тисяч точок обліку. Без електропостачання залишаються 113 населених пунктів.

Запорізька область

З технологічних причин за добу було відключено 4 населених пункти (5,4 тисячі споживачів). З них уже на ранок енергетики повернули світло у 3 населених пункти.

Через бойові дії знеструмленими залишаються 62 населених пункти – це майже 26 тисяч абонентів.

Чернігівська область

Внаслідок несприятливих погодних умов  знеструмлено 5 населених пунктів (понад 600 абонентів). Тривають роботи з відновлення електропостачання. Через бойові дії повністю без світла залишаються 10 населених пунктів і 7 – частково.

Загалом ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована.