Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+12
$   39.4
  42.34

17 квіт. 2024 10:40

Останнє оновлення  
17 квіт. 2024 10:40
Політика
0

488

0

Данія виділила новий пакет зброї на 295 мільйонів євро

Данія виділила новий пакет зброї на 295 мільйонів євро

Гроші залучать в оборонну промисловість.


Уряд Данії виділив новий пакет військової допомоги Україні на 2,2 мільярда крон – це близько 295 мільйонів євро.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

Гроші будуть залучені в оборонну промисловість України для придбання та безоплатної передачі зброї та боєприпасів, безпілотників та виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу в морській сфері.

Загальна вартість пакета становить приблизно 2,2 млрд данських крон (€295 млн), із яких 200 млн крон (€28,5 млн) – інвестують в український оборонно-промисловий комплекс.

«У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», – сказав міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Глава Міноборони Данії також зазначив, що прямі інвестиції в українську ОПК – це нова ініціатива. І він сподівається, що це може надихнути інші країни зробити те саме, щоб Україна сама могла виробляти більше військового обладнання.

Пакет, зокрема, передбачає укладення низки різних угод із союзниками щодо закупівель і пожертв для України від оборонної промисловості західних країн, а також спільних пожертвувань. Частину зброї постачатимуть данські компанії.

Загалом Данія вже оголосила про військову підтримку України на загальну суму в 41,4 млрд данських крон (€5,5 млрд) на 2022–2028 роки.

Раніше ми писали, що Уряд Данії планує виділити 5,8 мільйонів євро на відновлення української енергосистеми, яку росіяни частіше почали обстрілювати.