Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

12 січ. 2024 15:11

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 15:11
Події
0

122

0

Чеський підліток втік з дому, щоб воювати проти росіян в Україні

Чеський підліток втік з дому, щоб воювати проти росіян в Україні

Хлопця повернули додому. 


11 січня у Польщі затримали 15-річного громадянина Чехії, коли він планував перетнути кордон з Україною, щоб долучитися до українського війська. Хлопчика повернули додому.

Про це повідомили в Сілезькому відділенні прикордонної служби в Польщі.

«Польські прикордонники отримали від чеських колег інформацію, що 15-річний мешканець Острави 10 січня пішов з дому, але до школи не з'явився. Його батьки почали хвилюватись і повідомили у відповідні служби, надавши опис сина», – йдеться у повідомленні.

Польська поліція визначила, що підліток перебуває в Перемишлі, коли його телефон там авторизувався. Стало відомо, що хлопець забрав з дому свій паспорт, бо хотів потрапити в Україну, щоб воювати проти росіян.

У відомстві додають, що раніше підліток уже перетинав польсько-український кордон.

«Завдяки міжнародній співпраці Прикордонної служби Польщі, поліції Чехії та українських служб 15-річного чеха вже повернули додому», – кажуть в повідомленні.

1 січ. 2024 13:09

Останнє оновлення  
1 січ. 2024 13:09
Події
0

104

0
Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток

Ще сім людей отримали поранення.


Внаслідок нічної атаки Росії 1 січня 2024 року в Одесі загинув 15-річний підліток.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також трьох людей з пораненнями та опіками ушпиталено, ще четверо отримали медичну допомогу на місці.

Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше три багатоквартирних будинки, три приватні будинки, господарські споруди. Один з безпілотників влучив в припортовий термінал, там травмованих немає.

В Офісі генерального прокурора повідомили, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки атаки ворога.

Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підлітокВнаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток - фото 2Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток - фото 3Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток - фото 4Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток - фото 5Внаслідок російської атаки у новорічну ніч в Одесі загинув 15-річний підліток - фото 6