Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+11
$   41.02
  45.56

15 лют. 2024 17:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

445

0

Британія постачатиме Україні тисячі FPV-дронів у межах коаліції безпілотників

Британія постачатиме Україні тисячі FPV-дронів у межах коаліції безпілотників

Зокрема, постачатимуть дрони британських виробників.


Велика Британія надасть Україні тисячі безпілотників, зокрема FPV-дрони, очоливши спільно з Латвією міжнародну коаліцію з надання Україні безпілотників.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

«Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю повідомляю, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію для розбудови життєво важливих можливостей України з виробництва безпілотників. Разом ми дамо Україні можливості, необхідні їй для захисту та перемоги в цій війні, щоб гарантувати, що путін зазнає поразки у своїх незаконних варварських амбіціях», – сказав Шаппс.

Лондон спільно з Латвією очолив велику коаліцію з розробки безпілотників для Сил оборони України. Зокрема Велика Британія хоче «мобілізувати» силу західної промисловості, щоб створити конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною.

Це перший проєкт, який буде запущено в межах програми на 200 млн фунтів стерлінгів (250 млн доларів), про що прем’єр-міністр Великої Британії оголосив у січні цього року. Британія замовить тисячі безпілотників FPV для України, зокрема від британських виробників.

«Велика Британія робить усе можливе, щоб дати Україні те, чого вона потребує – цього року ми збільшили нашу допомогу до 2,5 млрд фунтів стерлінгів і виділили 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників Україні», – сказав Шаппс.