Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

17 трав. 2023 08:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

130

0

«Коаліція винищувачів»: Британія та Нідерланди працюють над F-16 для України

«Коаліція винищувачів»: Британія та Нідерланди працюють над F-16 для України

Глава британського уряду висловив переконання у тому, що місце України в НАТО


F-16_Fighting_Falcon

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та глава уряду Нідерландів Марк Рютте працюють над створенням "міжнародної коаліції", аби допомогти Україні отримати винищувачі F-16 "у цей ключовий момент опору вторгненню Путіна".

Про це інформує CNN.

У пресслужбі британського уряду підтвердили, що Сунак та Рютте погодилися, що працюватимуть над створенням міжнародної коаліції, щоб забезпечити Україну можливостями з повітря, підтримуючи все, “від навчання до закупівлі літаків F16”.

Глава британського уряду знову висловив переконання у тому, що місце України в НАТО, і лідери погодилися, що союзники мають надавати Україні довгострокову допомогу в галузі безпеки, аби гарантувати стримування майбутніх нападів.

Перебуваючи у Сполученому Королівстві 15 травня, Зеленський привітав обіцянки нової військової допомоги від європейських лідерів, водночас оновив вимоги щодо надання сучасних винищувачів. Україна прагне отримати F-16 американського виробництва, щоб допомогти захистити своє небо, проте деякі її союзники не бажають пропонувати зброю, яка дозволила б Києву досягти російської території.

Після зустрічі з британським прем’єр-міністром Зеленський натякнув, що Україна наближається до отримання F-16, сказавши, що Україна та Велика Британія “продовжують працювати над коаліцією винищувачів” і “ми активно рухаємося вперед”.

Нагадаємо, Велика Британія розпочинає підготовку до навчання українських пілотів.

Ввечері 16 травня український президент також повідомив, що ініціативу “коаліції винищувачів” підтримав прем’єр Нідерландів та висловив вдячність.