Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

23 лют. 2024 12:21

Останнє оновлення  
23 лют. 2024 12:21
Події
0

170

0

Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ

Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ

Зрадницю цікавили локації військових та озброєння ЗСУ на Бахмутському напрямку.


Служба безпеки України викрила ще одну російську інформаторку, яка розвідувала місця дислокації та маршрути переміщення Сил оборони на Донеччині. Її завербував власний син, який воює на боці Росії у складі псевдоугруповання «ДНР».

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, фігурантка насамперед намагалася виявити і передати Росії локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Бахмутському напрямку.

«У зоні її особливої уваги були маршрути пересування української бронетехніки та реактивних систем залпового вогню. Також жінка збирала інформацію про наслідки російських ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки», – кажуть в СБУ.

Отримані відомості інформаторка месенджером передавала своєму сину, який став бойовиком окупаційних угруповань РФ. Зараз він перебуває на передовій та співпрацює з російською розвідкою.

Правоохоронці затримали зловмисницю у Слов’янську, куди вона переїхала як переселенка із одного з прифронтових міст. Під час обшуків у помешканні затриманої вилучили мобільний телефон із доказами її злочинних дій.

Слідство встановило, що жінку до розвідувально-підривної діяльності проти України залучив власний син. Щоб отримати розвіддані, вона обходила місцевість і приховано фіксувала українські об’єкти, а також випитувала потрібну інформацію під час спілкування із сусідами.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.


Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУБойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ - фото 2Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ - фото 3Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ - фото 4Бойовик «ДНР» завербував свою маму, щоб та шпигувала за ЗСУ - фото 5