Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.45
  46.11

11 серп. 2024 09:27

Останнє оновлення  
11 серп. 2024 09:27
Спорт
0

1190

0

Борчиня Ірина Коляденко здобула «срібло» на Олімпійських іграх-2024

Борчиня Ірина Коляденко здобула «срібло» на Олімпійських іграх-2024

Українка стала володаркою олімпійського «срібла». До сьогодні її найвищим досягненням була бронза Токіо. Ірина Коляденко — дворазова медалістка Олімпійських ігор.


10 серпня, у передостанній змагальний день ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі, борчиня Ірина Коляденко виграла срібну медаль для України.

На шляху до фіналу у ваговій категорії до 62кг бронзова призерка Ігор-2020 пройшла справжнє випробування, здолавши трьох чемпіонок світу різних років. Вона почергово перемогла Орхон Пуревдорж з Монголії (8:7), болгарку Біляну Дудову (7:3) та віцечемпіонку Токіо-2020 Айсулуу Тинибекову з Киргизстану (9:2).

Про це повідомляє НОК України.

У заключній сутичці за «золото» Ірина Коляденко зустрілася з однією із фавориток турніру — віцечемпіонкою світу японкою Мотокі Сакурою, у якої наша спортсмена ще ніколи не вигравала. На жаль, не вдалося змінити історію протистоянь і у фіналі Ігор-2024. Попри те, що Ірина активніше розпочала сутичку і заробила 1 бал, до кінця першого періоду японка зуміла перехопити ініціативу на свою користь (1:4). У другому періоді, завдяки кільком результативним атакам, японка достроково одержала перемогу (1:12).

У коментарі спортсменка зазначила, що у свій перший змагальний день вона видала всі свої емоції і не встигла відновитися. Тож в першу чергу вона програла цю сутичку саме психологічно:

«Початок поєдинку трохи затягнувся, ми дуже довго на нього чекали. До того ж всередині самої сутички була дуже велика перерва і це збило мене з режиму. Якби я не хотіла, не змогла включити у собі терпіння. На жаль, моїх сил вистачило на один день — вчора я виклалася наповну як емоційно, так і фізично.

Я знала, що вона буде робити, — продовжує українська борчиня, — але я не бачила її проходів і не встигала за нею. В ході сутички тренер радив мені забирати суперницю за голову, адже вона дуже низько стоїть на ногах. Я намагалася це зробити. Також мені потрібно було набирати бали у партері», - сказала Коляденко.

«Зараз я засмучена через срібло, — зізнається Ірина, однак додає, — якби мені до Ігор сказали, що матиму медаль, звісно я реагувала б по-іншому. Я відчувала, що з моїм потенціалом, тренером, моєю командою ми можемо виграти золото, тому я засмутилася».

Борчиня Ірина Коляденко здобула «срібло» на Олімпійських іграх-2024

Нагадаємо: