Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+18
$   41.44
  46.24

5 серп. 2024 09:28

Останнє оновлення  
5 серп. 2024 09:28
Спорт
0

528

0

Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024

Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024

Чинна чемпіонка світу цьогоріч з першої спроби підкорила висоту 2.10м, тим самим оновивши світовий рекорд, що тримався 37 років. Тепер до своїх здобутків українка додала «золото» Олімпійських ігор.


Фото - НОК

Ярослава Магучіх виборола «золото» Олімпійських ігор 4 серпня.

Після завершення змагального дня, в інтерв'ю пресслужбі НОК України, Ярослава зазначила, що виборювати нагороди зараз надзвичайно важливо: у цей складний для країни час кожен має нагадувати світові про Україну, про нашу боротьбу за незалежність.

На запитання про подальшу мотивацію після світового рекоду та золотої медалі легкоатлетка відповіла, що немає меж для вдосконалення.

«Далі потрібно працювати і встановлювати нові рекорди. Багато хто казав, що неможливо побити світовий рекорд 2,09м, але я це зробила! Рекорди встановлюють для того, щоб їх бити. Тому буду намагатися стрибати все вище і вище», - резюмувала дівчина.

Вона зізналася, що мала мінімальне хвилювання, адже на Олімпіаду приїхала фавориткою – після того, як встановили світовий рекорд зі стрибків у висоту.

«Моя тренерка завжди вчила мене стрибати все з першої спроби, і сьогодні ця тактика принесла результат, адже це відіграло дуже важливу роль на шляху до золота», - додала Ярослава.

«Я вже стала олімпійською чемпіонкою і хотілося стрибнути ще вище», — прокоментувала українка перенесення останньої спроби на 2.04м.

Ярослава розповіла і про свою традицію — відпочивати у спальнику перед наступним стрибком: «Я завжди відпочиваю і відключаюся між спробами, — відповідає українка. — Можу подивитися на небо, можу подивитися паралельні змагання, якраз біля нас відбувалося метання молота. В цей час я намагаюся взагалі не думати та просто налаштувати себе на стрибки, щоб зробити все правильно».

Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 2Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 3Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 4Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 5Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 6Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 7Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 8Ярослава Магучіх виграла «золото» для України на Олімпійських іграх-2024 - фото 9

Нагадаємо, 3 серпня Україна здобула першу золоту медаль у фіналі Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях в жіночій команді.