Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

22 лип. 2023 08:01

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Світ
0

98

0

Албанія легалізувала медичний канабіс

Албанія легалізувала медичний канабіс

Уряд вважає, що легалізація медичного канабісу може збільшити податкові надходження.


a9f359841d1dae33742099ecd208ed4d

Албанський парламент підтримав урядовий законопроєкт про легалізацію використання канабісу в медичних цілях.

Про це повідомляє агентство AP.

За закон, що має на меті дозволити обмежене і контрольоване вирощування канабісу, проголосували 69 депутатів парламенту Албанії, а 23 висловилися проти.

Про легалізацію медичного канабісу албанський уряд на чолі з премʼєр-міністром Еді Рамою заговорив після проведеного опитування — це нібито підтримала більшість населення. Уряд вважає, що легалізація медичного канабісу може збільшити податкові надходження.

Албанія має довгу історію вирощування й обігу канабісу з моменту краху комунізму три десятиліття тому. До 2014 року село Лазарат на півдні Албанії вважалося «європейською столицею вирощування канабісу».

13 лип. 2023 15:30

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Здоров'я
0

153

0
Нардепи підтримали законопроєкт про медичний канабіс у першому читанні

Поранені бійці зможуть використовувати медичний канабіс за призначенням лікаря як знеболювальне при великих фізичних і фантомних болях в області поранення.


original

Верховна Рада підтримала законопроєкт № 7457 про легалізацію медичного канабісу в першому читанні. За — 268 голосів.

Законопроєкт пропонує використовувати канабіс, смолу канабісу, екстракти і настоянки канабісу в медичних, промислових цілях, для наукової та науково-технічної діяльності. Також законопроєкт пропонує встановити чіткі правила вироблення та обігу канабісу в медичних цілях, як це вже зробили Франція, Німеччина, Австрія, Чехія, Данія, Велика Британія, Словаччина та інші країни.

Голова комітету Ради з питань охорони здоровʼя Михайло Радуцький зазначив, що документ передбачає жорсткий контроль з боку Національної поліції над вирощуванням, виробництвом і продажем ліків на основі канабісу.

Лікування препаратами на основі медичного канабісу потребують щонайменше два мільйони українців. Їх використовують при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороб Альцгеймера і Паркінсона та багатьох інших важких захворювань. В Україні, зокрема, такого лікування потребують пораненні та військові з ПТСР.

Поранені бійці зможуть використовувати медичний канабіс за призначенням лікаря як знеболювальне при великих фізичних і фантомних болях в області поранення. Також препарати на основі медичного канабісу пом’якшують неприємні, травмувальні спогади з фронту, що знижує інтенсивність проявів ПТСР.