Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

30 січ. 2024 15:27

Останнє оновлення  
30 січ. 2024 15:27
Суспільство
0

389

0

За програмою єОселя тепер можна купувати приватні будинки і таунхауси

За програмою єОселя тепер можна купувати приватні будинки і таунхауси

Подати заявку можна в «Дії».


Тепер за пільговою іпотекою в «єОселі» можна буде купити не лише квартири, а й приватні будинки, дуплекси і таунхауси. Їм має бути не більше як 3 роки.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, подати заявку так само можливо в «Дії».

За програмою тепер можна придбати приватні будинки, дуплекси і таунхауси. Розмір житла має не перевищувати 62,5 м² на одну людину і ще 21 м² на кожного наступного члена сім’ї. Будинок має бути зведений не більш ніж 3 роки тому. Дачні та садові будинки не можна оформити через пільгову іпотеку.

Також, за словами міністра, розширюються можливості для ветеранів війни, учасників бойових дій, людей з інвалідністю через війну та членів їхніх сімей.

«Вони зможуть купити квартиру в Києві та обласних центрах, якщо багатоквартирному будинку не більш ніж 10 років. Раніше було обмеження до трьох років. Якщо вирішили купувати в інших населених пунктах – без обмежень по віку будинку», – пише Федоров.

Зокрема, для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків і науковців – ставка становить 3% річних. Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та всіх інших українців без власного житла – 7%. Мінімальний початковий внесок – 20%, а строк кредиту – 20 років.

Постанова також уточнює поняття «військові ризики», тому є можливість застрахувати житло за ціною купівлі.

«Подавайтеся на програму через Дію, це зручно. Кілька кліків – і ваші дані автоматично підтягуються з реєстрів. Потім надсилаєте заявку в один чи кілька банків, Дія сповістить вас про попереднє рішення. Від початку дії програми кредити на придбання житла взяли вже 6 916 українських родин», – додав міністр Федоров.

28 жовт. 2022 13:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

74

0
Житло у кредит: в «Дії» почали тестувати програму «єОселя»


Житло у кредит: в «Дії» почали тестувати програму «єОселя»

Державна програма доступного кредитування для українців "єОселя" запрацювала в тестовому режимі на порталі "Дія".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що наразі триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску у застосунку "Дія".

У відомстві нагадали, що "єОселя" дає можливість придбати житло з мінімальним початковим внеском 20% та кредитуванням до 20 років на вигідних умовах.

Масовий запуск програми відбудеться у другій половині жовтня, коли послугою можна буде скористатися у мобільному додатку "Дія", а подати заявку стане можливим у декілька кліків.

У програму інтегровані 5 банків, які готові розпочати видачу перших кредитів. А саме:

  • Ощадбанк;
  • ПриватБанк;
  • Укргазбанк;
  • Скай банк;
  • Глобус Банк.

Цього року учасниками програми зможуть стати соціалні категорії населення: військові, правоохоронці, медики, працівники освіти, науковці.

З початку 2023-го року подати заявку у "єОселі" зможуть всі громадяни, які відповідатимуть визначеним критеріям.

 

2 січ. 2024 09:55

Останнє оновлення  
2 січ. 2024 09:55
Економіка
0

124

0
Уряд вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя»

Зміна стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих.


Уряд вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя»

Уряд вніс зміни до програми "єОселя", відтепер пільгові категорії позичальників можуть купити квартири в будинку, що не старший за 10 років, за умови, якщо нерухомість розташована в столиці або в обласному центрі.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Раніше за цією програмою ("єОселя" - ІФ-У) можна було придбати квартири у будинку не старіше трьох років. Тепер зазначені категорії позичальників можуть придбати квартири у будинку не старіше 10 років, але за умови, якщо нерухомість розташована в місті Києві або в обласному центрі. Та без обмежень по даті експлуатації в інших населених пунктах", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок.

Зазначається, що ця зміна стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих.

Окрім цього, уряд вніс другу зміну до програми "єОселя", згідно з якою позичальники зможуть купувати приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старше трьох років.

У пресслужбі Міністерства нагадали, що програма "єОселя" діє з жовтня 2022 року. Кредити на купівлю житла отримали понад 6 тисяч українських сімей на загальну суму понад 9 млрд грн.