Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 03 травня
+12
$   39.53
  42.31

13 жовт. 2022 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

76

0

Ярослава Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки року за версією World Athletics

Ярослава Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки року за версією World Athletics


Ярослава Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки року за версією World Athletics

Міжнародна федерація легкої атлетики (World Athletics) оголосила номінанток на звання найкращої атлетки 2022 року. До десятки претенденток увійшла українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх – бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 і дворазова віцечемпіонка світу.

Про це пише Суспільне.

Магучіх – єдина європейка, яка потрапила до цьогорічного списку, та єдина номінантка без "золота" чемпіонату світу. Також вона одна з чотирьох спортсменок, яка представляє небігову дисципліну.

Голосування, в якому беруть участь експерти та вболівальники, триватиме до 31 жовтня. За підсумками першого раунду будуть визначені п'ять фіналісток, а переможниць оголосять у грудні.

Номінантки на звання найкращої легкоатлетки року-2022

  • Тобі Амусан (Нігерія) – біг із бар'єрами на 100 м: "золото" чемпіонату світу й Африки та Діамантової ліги, авторка світового рекорду (12.12 с).
  • Чейз Ілі (США) – штовхання ядра: "золото" чемпіонату світу, "срібло" чемпіонату світу в приміщенні, "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка рекорду сезону (20.51 м).
  • Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс (Ямайка) – біг на 100 м: "золото" чемпіонату світу (п'яте в її кар'єрі на цій дистанції), "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка рекорду сезону (10.62 с) та загалом семи забігів у межах 10.70 секунди за сезон.
  • Кімберлі Ґарсія (Перу) – спортивна ходьба: "золото" чемпіонату світу (перше в історії Перу) на 20 і 35 км, авторка рекорду Південної Америки (2:39:16 год).
  • Шеріка Джексон (Ямайка) – біг на 200 м: "золото" чемпіонату світу, "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка рекорду сезону (21.45 с – другий час в історії).
  • Фейт Кіп'єґон (Кенія) – біг на 1500 м: "золото" чемпіонату світу, "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка рекорду сезону (3:50.37 хв – другий час в історії).
  • Ярослава Магучіх (Україна) – стрибки у висоту: "срібло" чемпіонату світу, "золото" Євро, "золото" чемпіонату світу в приміщенні, "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка рекорду сезону (2.05 м).
  • Сідні Маклафлін (США) – біг із бар'єрами на 400 м: "золото" чемпіонату світу (особисте і в естафеті 4х400 м), авторка світового рекорду (50.68 с).
  • Шона Міллер-Уйбо (Багамські Острови) – біг на 400 м: "золото" чемпіонату світу на відкритій арені й у приміщенні.
  • Юлімар Рохас (Венесуела) – потрійний стрибок: "золото" чемпіонату світу на відкритій арені й у приміщенні, "золото" фіналу Діамантової ліги, авторка світового рекорду (15.74 м).