Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

26 груд. 2023 12:45

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 12:45
Суспільство
0

104

0

Вперше з 2002 року: «Укрпошта» доставила міжнародні відправлення залізницею

Вперше з 2002 року: «Укрпошта» доставила міжнародні відправлення залізницею

Доставили 3 вагони з майже 80 тисячами посилок.


«Укрпошта» вперше в 2002 року доставила міжнародні відправлення з-за кордону до України залізницею. Сталося це через блокування більшості автомобільних пунктів пропуску на кордонах із Польщею та Словаччиною, а також збільшення черг на пунктах пропуску, які залишаються відкритими.

Про це повідомили на сторінці компанії.

«Вперше з 2002 року ми прийняли міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами. Це стало можливим завдяки Укрзалізниці та пошті Естонії, яка є нашим ключовим транзитним партнером у доставці посилок зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів», – кажуть в компанії.

В «Укрпошті» додають, що тепер блокади на кордонах із Польщею та Словаччиною і значні черги на відкритих автомобільних пунктах пропуску не впливатимуть на доставку міжнародні замовлення. На відміну від автомобільних шляхів, залізницею посилки долають кордон за 1 добу.

В першій тестовій доставці до України залізницею прибули 3 вагони із майже 80 тисячами посилок клієнтів зі світовий маркетплейсів.

«Нове транспортне рішення дозволить компаніям не залежати від ситуації на кордоні та доставляти будь-які обсяги посилок клієнтів Укрпошти», – додають в компанії.

Вперше з 2002 року: «Укрпошта» доставила міжнародні відправлення залізницеюВперше з 2002 року: «Укрпошта» доставила міжнародні відправлення залізницею - фото 2

24 груд. 2023 11:28

Останнє оновлення  
24 груд. 2023 11:28
Суспільство
0

121

0
Польські фермери припинили блокаду «Медика – Шегині». Рух вантажівок відновлено

Акцію протесту відновлять на початку січня.


Вранці 24 грудня польські фермери завершили акцію протесту перед пунктом пропуску «Медика – Шегині». Рух вантажівок відновлено.

Про це повідомили в ДПСУ.

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі.

«Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, аби забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок», – кажуть в ДПСУ.

На сторінці Міністерства сільського господарства та розвитку села Польщі повідомили, що 23 грудня, після розмови з міністром Чеславом Сєкєрським страйкарі погодилися призупинити блокаду ПП «Медика-Шегині». Один із лідерів фермерів-протестувальників Роман Кондров заявив, що протест у Медиці буде відновлено 2 або 3 січня 2024 року, якщо не вдасться врегулювати ситуацію.

Натомість далекобійники продовжать блокувати три інші пункти пропуску на Різдво та пропускатимуть ще менше вантажівок.