Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+28
$   41.1
  44.63

18 трав. 2023 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

129

0

Ворог намагається створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій

Ворог намагається створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій

В таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця.


632da4f5017e1

В окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання  місцевих мешканців.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Мета - екстрене поповнення особовим складом передових підрозділів своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі», - написала посадовиця у Телеграмі.

Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами.

«Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях», - пояснює посадовиця.

Наразі поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з Росії доставляються партії завербованих ув’язнених.

Разом з ними утримуються  місцеві чоловіки, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились  підтримувати окупантів.

Маляр зазначає, що до кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з Росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю.

На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця.

Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.