Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

15 січ. 2024 14:02

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 14:02
Політика
0

342

0

Володимир Зеленський прибув до Швейцарії

Володимир Зеленський прибув до Швейцарії

Зеленський проведе двосторонні перемовини з представниками ЄС і НАТО.


Президент України Володимир Зеленський у понеділок прибув з робочим візитом до Швейцарії.

Про це він повідомив у своєму Twitter (Х).

За його словами, він говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", – написав президент.

11 січ. 2024 10:24

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 10:27
Політика
0

414

0
Коли День народження Володимира Зеленського?

Незабаром Володимир Зеленський святкуватиме 46-річчя. 


Коли День народження Володимира Зеленського?

Скільки років Володимиру Зеленському? 25 січня президент України святкуватиме своє 46-річчя.

Дитинство Володимира Зеленського

Майбутній президент народився у Кривому Розі в 1978 році. З дитинства захоплювався атлетикою, танцями, музикою. Деякий період разом із сім’єю мешкав у Монголії, в місті Ерденент. Саме там закінчив перший клас початкової школи. Невдовзі Зеленські все ж повернулися до рідного їм Кривого Рогу, а Володимир почав ходити до 95-ї гімназії. Там завжди привертав увагу своїм талантом, був зіркою під час виступів художньої самодіяльності.

Коли День народження Володимира Зеленського?

Освіта

У 2000 році майбутній президент здобув зовсім не творчий фах – закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю «Правознавство», здобувши кваліфікацію юриста.

Зеленський і «95 Квартал»

Саме під час навчання у виші Володимир Зеленський почав виступати за команду КВК «Запоріжжя — Кривий Ріг — Транзит».

Вже у 1997-му дебютує клуб веселих і кмітливих «Квартал 95». Володимир Зеленський – автор текстів та капітан команди. «95-й квартал» був учасником Вищої ліги КВК – поки не посварився з Олександром Масляковим. Криворізькій команді ніяк не могли дозволити здобути перемогу  під час виступів у Москві.

Згодом з’явилася студія «95 Квартал», шоу якої почали транслювати на телебаченні.

Весілля Володимира Зеленського

Хоча зі своєю майбутньою дружиною Володимир Зеленський навчався в одній школі, проте познайомилися вони лише в університеті. Олена Кіяшко стала дружиною Володимира Зеленського 9 вересня 2003 року.

Діти Володимира Зеленського

Володимир та Олена Зеленські виховують двох дітей. У 2008 році в подружжя народилася дівчинка, яку назвали Сашею. У 2013 році на світ з’явився хлопчик Кирило.

Коли День народження Володимира Зеленського? - фото 2

Президенство

У ніч на 1 січня 2019 року українці чекали традиційного привітання президента з Новим роком. Проте на телеканалі 1+1 замість Петра Порошенка виступив Володимир Зеленський. Він повідомив, що братиме участь у виборах на посаду глави держави.

7 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила про перемогу Володимира Зеленського із рекордним результатом – 73%.

Цікаві факти про Володимира Зеленського

  • З початку повномасштабного вторгнення Володимир Зеленський пережив більше десятка замахів на своє життя.
  • Новий вид тварин, який дослідили польські науковці, назвали на честь Зеленського. Йдеться про давню скам’янілість морської лінії – Ausichicrinites zelenskyyi.
  • Будучи кандидатом у президенти, Володимир Зеленський ініціював проведення перших у світі дебатів на стадіоні. Вони відбулися на «Олімпійському», за участі Петра Порошенка.
  • Зеленський став намолодшим президентом України.
  • Зріст Володимира Зеленського – 1,7 м.
  • Володимир Зеленський народився у єврейській сім’ї. Батько Зеленського – Олександр Зеленський, мама – Римма Зеленська. Дід чинного президента – Семен Зеленський.
  • Чотири роки свого дитинства Володимир Зеленський прожив у Монголії.
  • Минулого року після свого Дня народження Володимир Зеленський сказав, що для нього було б найкращим подарунком. І це рух наших військ вперед.