Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+20
$   41.17
  45.95

27 верес. 2024 16:12

Останнє оновлення  
27 верес. 2024 16:12
Суспільство
0

28

0

Відновлення подачі питної води в Миколаїв заплановано до літа 2025 року

Відновлення подачі питної води в Миколаїв заплановано до літа 2025 року

Додаткові 258 мільйонів гривень підуть на компенсацію вартості електроенергії, необхідної для прокачування води до кінця року.


Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що планується відновлення подачі питної води в Миколаїв до літа 2025 року.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі. За словами Кіма, вчора прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав місто та доручив забезпечити його водою в зазначений термін.

Кабінет Міністрів вже виділив понад 258 мільйонів гривень для забезпечення питною водою Миколаєва та Кривого Рогу до кінця року. Міністерство економіки пояснило, що для цього необхідно подати дніпровську воду каналом Дніпро – Інгулець із Кременчуцького водосховища до річки Інгулець. Ці кошти також будуть використані для компенсації вартості електроенергії, необхідної для прокачування води.

На сьогоднішній день місто забезпечується водою з річки Інгулець, але її якість гірша в порівнянні з водою з Дніпра. Саме тому уряд вирішив продовжити перекачування води з Дніпра, щоб жителі Миколаєва отримували якісну питну воду.

У червні 2023 року уряд ухвалив рішення про виділення 1,5 мільярда гривень на будівництво нових магістральних водогонів для областей, які постраждали через підрив Каховської ГЕС. Очікувалося, що цей водогін забезпечить водою 1,5 мільйона жителів регіону.

Крім того, у травні компанія «Автомагістраль-Південь» повідомила про завершення будівництва магістрального водогону для Кривого Рогу.

Читайте також: Чотири вулиці Миколаєва носять імена льотчиків – Вадима Благовісного, Геннадія Матуляка, Данила Мурашка, Єгора Середюка. Усі вони служили вони у 299-й бригаді тактичної авіації Повітряних Сил і нагороджені званням Героя України посмертно.