Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+19
$   41.17
  45.95

11 верес. 2024 09:31

Останнє оновлення  
11 верес. 2024 09:32
Політика
0

740

0

Відбулися дебати Гарріс і Трампа. Що вони сказали про війну в Україні?

Відбулися дебати Гарріс і Трампа. Що вони сказали про війну в Україні?

Загалом західні ЗМІ визнають перемогу Гарріс у словесній перепалці.


Відбулися дебати Гарріс і Трампа. Що вони сказали про війну в Україні?

11 вересня відбулися дебати між кандидатами у президенти США Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Півтори години політики відповідали на питання журналістів, також – коментували події в Україні.

Ключові тези тези Гарріс

«Трамп здасть Україну протягом 24 години після того, як стане президентом. Я зустрічалась із Зеленським за декілька днів до нападу Росії. Я йому передала розвіддані про те, як вони можуть себе захищати. … Якби Трамп був президентом – Путін сидів би вже в Києві та думав би як далі захоплювати Європу».

Україна має право захищатися і «Завдяки нашій підтримці, ППО, боєприпасам, артилерії, Javelin, танкам Abrams, які ми надали, Україна має можливість захищатися».

«Ви думаєте, що ви дружите з диктатором, але він би вас з'їв на обід», - висловилась вона щодо домовленостей із Путіним.

Запевнила, що продовжить підтримку України у боротьбі з Росією

Основні тези Трампа

«Війна б ніколи не трапилася, якби я був президентом… Путін ніколи б не зайшов в Україну».

«Я навіть завершу цю війну перш, ніж я пройду інавгурацію, якщо мене оберуть. Я проведу переговори між Путіним і Зеленським».

«Війна України з РФ може призвести до Третьої світової, ми дуже близько».

«В інтересах США, щоб війна закінчилися і почалися переговори». Трамп ухилився від прямої відповіді чи хоче перемоги України.

Назвав Гарріс «поганим переговірником» і кинув звинувачення, нібито після її розмови із Зеленським у лютому 2022-го Путін вирішив вторгнутися в Україну, на що західні ЗМІ вже зреагували, заявивши, що це брехня і Гарріс не вела переговори.

Підсумкові промови

Гарріс в підсумковій промові заявила, що її бачення розвитку США зосереджене на майбутньому, на відміну від Трампа, який є минулим. «Я розпочинала кар’єру прокурором. І скажу як прокурор: я ніколи не питала потерпілого чи свідка: ви республіканець чи демократ? Єдине, про що я їх коли-небудь запитувала: чи ви в порядку? Нам зараз потрібен саме такий президент, який піклується про вас і не ставить себе на перше місце. Я маю намір бути президенткою для всіх американців і зосереджуся на тому, що ми можемо зробити протягом наступних 10 або 20 років, щоб відновити країну, інвестуючи у вас прямо зараз», — підсумувала Гарріс.

Трамп відповів: «Вона почала з того, що «я зроблю це, я зроблю те». Але чому, це не було зроблено вже? Вона три з половиною роки при владі. Ми — нація, яка занепадає, яка позаду усіх. Ми не маємо лідера. На Близькому сході — війна, війна між Росією і Україною. Я відбудував військовий сектор, а вона це все віддала талібам, афганцям. Вони дозволили мільйонам приїжджати сюди, багато з них злочинці. Найгірший президент і найгірша віцепрезидентка в історії Сполучених Штатів».

Нагадаємо, Зеленський покладається на міжнародний тиск, щоб завершити війну восени.