Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+19
$   41.17
  45.95

10 верес. 2024 13:24

Останнє оновлення  
10 верес. 2024 13:24
Політика
0

623

0

Зеленський покладається на міжнародний тиск, щоб завершити війну восени, – ЗМІ

Зеленський покладається на міжнародний тиск, щоб завершити війну восени, – ЗМІ

Цей план представили журналістам та аналітикам.


Президент України Володимир Зеленський, зважаючи на складну ситуацію на фронті та можливе скорочення військової допомоги від деяких ключових союзників, розробляє власний план, спрямований на завершення війни цієї осені. Він робить ставку на міжнародний тиск, щоб змусити Росію погодитися на мир на умовах, вигідних для Києва.

Про це пише EFE.

Цей план, відомий як «план перемоги», був частково представлений журналістам та аналітикам, які намагаються зібрати його деталі. Головний акцент у плані робиться на ролі союзників України.

«Я побудував цей план з урахуванням того, що його можна реалізувати завдяки нашим партнерам, а не через волю чи небажання Росії», – сказав Зеленський в інтерв’ю, натякаючи, що війна може завершитися вже восени, якщо партнери України створять достатній тиск на Кремль, а також збільшать військову підтримку Києву.

Під час недавньої зустрічі з делегацією американських конгресменів на економічному форумі в Італії, Зеленський поділився деякими деталями цього плану. Уперше він заговорив про нього 27 серпня, пояснивши, що документ буде представлений президенту США Джо Байдену та кандидатам від Республіканської і Демократичної партій.

Основна мета плану – змусити Росію зупинити війну. Одним із ключових чинників досягнення цієї мети є успіх українських військ у Курському регіоні, де вони контролюють близько 1300 квадратних кілометрів території після початку наступу.

Український аналітик Володимир Дубовик зазначає, що метою операції в Курську було змусити Москву перекинути війська з Донбасу та, можливо, примусити Путіна до переговорів, але поки що це не дало очікуваного результату.

Окрім військової частини, план передбачає економічний аспект і пропозиції щодо ролі України в міжнародній архітектурі безпеки. Четверта частина документа описує, що має зробити Росія, аби припинити військову агресію.

Київ також готується до організації другого Саміту миру до кінця року. На відміну від попереднього саміту, проведеного в червні без участі Росії, на цей захід планують запросити і представників Кремля.

Ключовим моментом саміту стане міжнародний тиск на Росію для досягнення миру на умовах, запропонованих Києвом. Залежить це, зокрема, від позиції таких держав, як Китай та Індія, які поки що не бажають активно впливати на Москву.

Паралельно з цими зусиллями зростає кількість українців, готових до переговорів із Росією. Соціолог Андрій Черноусов вказує на дві групи: одні прагнуть миру через особисті втрати, інші ж вважають, що будь-які поступки будуть зрадою тих, хто пожертвував своїм життям заради країни.