Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

9 трав. 2024 10:55

Останнє оновлення  
9 трав. 2024 10:55
Політика
0

527

0

Верховна Рада звільнила міністра інфраструктури Кубракова

Верховна Рада звільнила міністра інфраструктури Кубракова

Хто стане новим очільником міністерства, наразі невідомо.


9 травня Верховна Рада проголосувала за звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Самого віцепремʼєра не засідання Ради не було.

Кубраков прокоментував рішення парламентерів, зазначивши, що з ним його не обговорювали.

Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності.

Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений», - йдеться в офіційному коментарі Олександра Кубракова на сторінці міністерства.

З травня 2021 року посадовець очолював Міністерство інфраструктури України. У грудні 2022 року Верховна Рада прийняла рішення про його призначення віцепрем’єр-міністром з відновлення України та міністром нового, обʼєднаного міністерства.

Нагадаємо, 11 квітня під час повітряного обстрілу росіяни повністю знищили Трипільську ТЕС неподалік Києва. Після цього спалахнув скандал, адже уряд виділив мільярди на захист об’єктів інфраструктури. Тоді під час виступу в Раді Кубраков заначив, що захист об'єктів генерації енергії, таких як ТЕЦ, ТЕС або ГЕС ніколи не відносився до відповідальності Мінінфраструктури. Захистити статичні обʼєкти розміром в кілька гектарів неможливо саркофагом - це надто довго і дорого. Єдине можливе рішення - засоби ППО.