Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 квітня
+17
$   39.6
  42.44

12 січ. 2024 16:25

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 16:25
Події
0

120

0

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Поліцейські затримали двох жителів міста Мена на Чернігівщині. Їх підозрюють в умисному вбивстві підприємця та заволодінні його трактором.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області.

Потерпілий 44-річний мешканець приміського села у Менській громаді зник безвісти ще напередодні Різдва. Втім, повідомлення про це надійшло до поліції лише 5 січня: мати чоловіка сповістила, що вже два тижні не бачила сина і не може з ним зв’язатися.

«Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) у зв’язку з безвісним зникненням людини та розпочали оперативно-розшукові заходи. У результаті цієї роботи співробітники управління карного розшуку у взаємодії з фахівцями відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили особи двох мешканців Мени, причетних до вбивства», – кажуть в поліції.

Обох зловмисників затримали. Фігуранти, віком 29 та 20 років, зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

Поліцейські встановили, що до вчинення злочину чоловіків підштовхнуло бажання нажитися на продажі трактора, який належить підприємцю. Спочатку вони сподівалися викупити техніку у власника задешево і перепродати, навіть підшукали покупця. Однак потерпілий категорично відмовився від оборудки.

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві

«Невдача не зупинила, а розлютила фігурантів. Вони вирішили вбити непоступливого підприємця, а далі діяти за попереднім планом. Потерпілого вдарили кілька разів металевим предметом по голові, а коли знепритомнів – задушили. Надалі, прагнучи приховати сліди злочину, загорнули труп у ковдру і легковиком вивезли його в лісосмугу, подалі від села», – додали в поліції.

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві - фото 2

Поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Сільгосптехніку ще у день вбивства її власника вивезли евакуатором на Сумщину. Покупець не переймався походженням придбаного майна.

Всі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозри в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з корисливих мотивів (частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).

Також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.


25 серп. 2023 11:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

125

0
Жінка жорстоко втопила двох своїх синів на Рівненщині

Правоохоронці затримали жінку, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.


im-Main2

23 серпня жінка втопила своїх синів 7 та 6 років у водоймі в межах колишнього кар'єру у Вараському районі, що на Рівненщині.

Про це повідомляє Офіс Генпркурора.

Вона занурила старшого сина у воду і утримувала в такому положенні до моменту припинення ним супротиву.

Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати. Вона стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення.

Правоохоронці затримали жінку, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури жительці міста Вараш повідомлено про підозру в умисному вбивстві двох малолітніх осіб (п. 1, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

3 січ. 2024 17:09

Останнє оновлення  
3 січ. 2024 17:09
Події
0

125

0
На Одещині чоловік за 10 тисяч доларів замовив вбивство свого сусіда

«Виконавці» інсценували вбивство потерпілого і повідомили правоохоронців.


На Одещині затримали чоловіка за підозрою в організації замовного вбивства. За 10 тисяч доларів він запропонував вбити свого сусіда.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, на початку грудня 2023 року житель Одеського району на ґрунті довготривалих неприязних стосунків замовив вбивство свого сусіда.

«Замовник підшукав «кілерів» та пообіцяв за позбавлення життя людини 10 тисяч доларів США винагороди. Він надав виконавцям зібрану інформацію про «жертву» та вказав, що спосіб вчинення вбивства його не цікавить, йому важливий лише результат», – кажуть в прокуратурі.

Проте «виконавці» звернулися до правоохоронців, відтак всі подальші дії відбувались під їхнім контролем. Для захисту життя та здоров’я потерпілого правоохоронці інсценували його вбивство, а замовник отримав як доказ фотографії жертви.

Підозрюваного затримали під час передачі обумовленої винагороди. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури м. Одеси жителю Одещини повідомлено про підозру в організації замовного вбивства (ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

На Одещині чоловік за 10 тисяч доларів замовив вбивство свого сусідаНа Одещині чоловік за 10 тисяч доларів замовив вбивство свого сусіда - фото 2