Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+15
$   39.64
  42.3

1 жовт. 2023 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

200

0

В Україні вироблятимуть штурмові гвинтівки CZ BREN 2

В Україні вироблятимуть штурмові гвинтівки CZ BREN 2

Чехія дасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2


bren2_1

Чехія передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2.

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони Чехії.

Повідомляється, що заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець взяв участь у першому в історії України Міжнародному форумі оборонної промисловості.

У своєму виступі Блажковець чітко задекларував позицію уряду, що підтримка Чеської Республіки триватиме до остаточної перемоги України.

Блажковець та українська сторона обговорили поточні спільні проєкти, що знаходяться на різних стадіях розвитку, а також можливості початку співпраці над новими проєктами.

Зокрема йшлося про перенесення виробництва штурмових гвинтівок CZ BREN 2 з Чеської збройової фабрики або виробничої лінії для малокаліберних боєприпасів.

Чехи також допоможуть українцям налагодити виробництво боєприпасів. Цей проєкт втілюватиме компанія Sellier & Bellot.

Крім того, обговорювалася співпраця у виробництві бронетехніки, бойових машин піхоти або постачання спеціальних шасі Tatra. Обговорили і співпрацю в галузі безпілотних літальних апаратів.

«Наша підтримка трансформувалася від рівня військової допомоги та постачання кінцевої продукції до довгострокового інтенсивного оборонно-промислового співробітництва, в якому беруть участь не лише наші армії, а й підприємства оборонної промисловості, як державні, так і приватні. Однак ми хочемо просунути цю співпрацю ще далі», — підкреслив заступник міністра оборони Чехії.

30 верес. 2023 09:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

138

0
В Україні створили Альянс оборонних індустрій – Зеленський

Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації


Screenshot_3

В Україні розпочався перший Міжнародний форум оборонних індустрій.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Фейсбуці.

«Зараз на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони. Саме в Україні це визначається», - зазначив глава держави.

Під час заходу вдалося створити Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації та продемонструвати, що «вони готові разом з Україною будувати арсенал вільного світу».

«Ми сильна нація. Ми сміливий народ. Ми держава, яка має глобальне значення. Ми обов’язково переможемо. І ми створимо такий оборонний потенціал для України, а отже, для всього вільного світу, який буде відображенням нашої сили», - зазначив Зеленський.