Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

20 черв. 2023 15:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

570

0

В Україні скасували ПДВ і мито на запчастини для дронів

В Україні скасували ПДВ і мито на запчастини для дронів

Володимир Зеленський підписав закони про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для безпілотників.


02dabcc-shark3

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти про скасування ПДВ та ввізного мита на компоненти для дронів. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що відтепер імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектуючих для БПЛА на час воєнного стану. 

Народний депутат Ярослав Железняк наголосив, що підприємства, які ввозитимуть такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів. У разі виявлення нецільового використання ввезених товарів, імпортери повинні будуть доплатити митні платежі, від яких їх звільнили, та сплатити пеню.

Закони набирають чинності з 22 червня 2023 року.

«Це наступний крок до масштабування виробництва дронів. Просто зараз Силам оборони потрібні тисячі безпілотників», – наголосив Федоров.

5 черв. 2023 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

82

0
Україна створила мережу агентів у Росії та передає їм дрони для атак — CNN

Українська сторона створила добре відпрацьовані контрабандні маршрути, які можуть бути використані для відправлення безпілотників або їхніх компонентів до Росії, де їх потім збирають.


image

Україна розвинула мережу агентів і симпатиків усередині Росії, які працюють над проведенням диверсій проти російських цілей, і передає їм безпілотники для організації атак по російських об'єктах.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі з даними американської розвідки.

Офіційні особи США вважають, що проукраїнські агенти в Росії здійснили атаку на Кремль на початку травня, запустивши безпілотники з території Росії, а не України.

Водночас в американській розвідці не знають чи інші атаки безпілотників – в тому числі по Московській області та по нафтопереробних заводах на півдні РФ – були здійснені з російської території.

Американські чиновники вважають, що Україна розвинула диверсійні осередки всередині Росії, які складаються з проукраїнських симпатиків та оперативників, добре навчених вести такого роду війни.

Вважається, що Україна надала їм безпілотники українського виробництва, і двоє американських чиновників заявили CNN, що немає жодних доказів того, що удари з безпілотників були завдані з використанням безпілотників, наданих США.

Чиновники не змогли точно сказати, як Україні вдалося переправити безпілотники в тил противника, але два джерела повідомили телеканалу, що українська сторона створила добре відпрацьовані контрабандні маршрути, які можуть бути використані для відправлення безпілотників або їхніх компонентів до Росії, де їх потім збирають.

Співробітник європейської розвідки зазначив, що російсько-український кордон великий і його дуже важко контролювати, що робить його придатним для контрабанди. Цей план, за словами джерела, українці розробляли більшу частину часу, відколи триває російська агресія.

 Нагадаємо, на Росії кажуть, що українські безпілотники намагалися вдарити по Кремлю.