Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

29 груд. 2023 15:33

Останнє оновлення  
29 груд. 2023 15:33
Економіка
0

180

0

Уряд затвердив нову систему оплати праці держслужбовців

Уряд затвердив нову систему оплати праці держслужбовців

Відтепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії.


Кабінет міністрів, 29 грудня, затвердив документ про нову систему оплати праці держслужбовців на основі кваліфікації посад і грейдів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Йдеться насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії», – сказав Шмигаль.

Нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю країну –міністерств, секретаріат Кабміну, Офісу президента – так і регіональні органи, обласні та районні адміністрації.

Також з 1 січня уряд скорочує кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч. За словами Шмигаля, це лише перший етап.

Прем’єр-міністр також заявив, що нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Мінфіну, дозволить зберегти близько 8 млрд гривень бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.



27 груд. 2023 15:43

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 15:43
Економіка
0

615

0
В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

За словами міністра економіки Свириденко, виплати доведеться відкласти без грошей партнерів.


В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

Мільйони українців може чекати затримка пенсій і зарплат, якщо Захід не надасть фінансову допомогу на початку 2024 року.

Про це заявила міністр економіки України Юрія Свириденко, – пише видання Financial Times.

За її словами, затримка виплат може стосуватися близько 500 тисяч держслужбовців, майже півтора мільйони вчителів та 10 млн пенсіонерів. Наступного року Україні потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів.

«Уряд може затримати виплати пенсій мільйонам осіб та зарплат держслужбовцям та вчителям, якщо США та Євросоюз не нададуть нових пакетів фінансової допомоги», – каже Юлія Свириденко.

Свириденко додає, що зараз власні доходи держави йдуть в основному на сектор оборони, тому без допомоги союзників в інших сферах може виникнути дефіцит фінансування.

«Наступного року нам буде потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів, щоб забезпечити стабільність економіки та соціальних виплат», – сказала міністр економіки.

Також вона каже, що інакше Україні доведеться скоротити витрати на деякі соціальні програми, а також відкласти виплату зарплат 500 тисячам чиновників та 1,4 мільйона вчителів, а також пенсій 10 мільйонам пенсіонерів.

Свириденко сподівається, що у США та ЄС незабаром виділять допомогу Україні. Очікується, що нову фіндопомогу буде схвалено до кінця лютого 2024 року.