Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

23 січ. 2024 10:29

Останнє оновлення  
23 січ. 2024 10:29
Економіка
0

702

0

Уряд України виділив додаткові 657 млн грн на термінові потреби бойових бригад

Уряд України виділив додаткові 657 млн грн на термінові потреби бойових бригад

Кошти спрямують на закупівлю техніки та озброєння.


Уряд виділив для Міністерства оборони України додаткові 657 млн гривень. Ці кошти підуть на забезпечення термінових потреб бойових бригад.

Як повідомили у Міністерстві оборони, із загальної суми 10,7 млн грн отримала Держспецслужба транспорту України, ще 10,7 млн грн отримало Головне управління розвідки МО України.

Кошти спрямують на закупівлю техніки та озброєння, оптичних і тепловізійних приладів, засобів зв’язку, виробництво боєприпасів, ремонт та утримання техніки, а також запасних і комплектувальних частин до неї.

У Міноборони кажуть, що зазначену суму виділили з резервного фонду держбюджету. Це спричинено змінами в адмініструванні «військового ПДФО» у 2024 році.

«Відтепер 10%  від частини військового ПДФО, яке зараховується у державний бюджет, автоматично повертатиметься військовим частинам пропорційно до сплаченого ними податку. Оскільки цю пропорцію можна буде порахувати тільки після сплати ПДФО в січні, то новий механізм запрацює з лютого», – йдеться у повідомленні.

Новий механізм запрацює з початку лютого, після сплати ПДФО за січень.

«Для закриття «фінансового розриву» уряд виділив із резервного фонду кошти для нагальних потреб оборони в січні. Адже забезпечення військовослужбовців усім необхідним – процес, що має тривати безперебійно за замовчуванням», – прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

У відомстві додають, що кожна з бригад самостійно формуватиме свої потреби. У пріоритеті – військові частини, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, зазначають у відомстві. Наразі бригади повинні сформувати перелік потреб і надати його Міноборони.

16 січ. 2024 16:09

Останнє оновлення  
16 січ. 2024 16:09
Економіка
0

637

0
Уряд виділив додаткові кошти на зміцнення обороноздатності

Що закуплять для війська?


На посилення обороноздатності Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету 792 мільйони гривень.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ці додаткові кошти розподілять військові підрозділи на «дуже нагальні потреби» на закупівлю боєприпасів, тепловізорів та дронів.

«Йдеться про додаткове фінансування для кожної бригади пропорційно до сплаченого у грудні ПДФО», – додав Шмигаль.