Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+17
$   39.4
  42.34

6 черв. 2023 16:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

142

0

«Укроборонпром» і Чехія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

«Укроборонпром» і Чехія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

До кінця 2023 року співробітники VOP CZ мають відремонтувати невизначену кількість танків Т-64 радянського виробництва.


Screenshot_9

«Укроборонпром» та чеське державне підприємство VOP CZ домовилися про спільний ремонт українських танків Т-64. Після модернізації танки вирушать на поле бою.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Чехії.

За інформацією, Новоїчинське військово-ремонтне підприємство незабаром розпочне ремонт українських танків Т-64. З міркувань безпеки точна кількість техніки, яка пройде капітальний ремонт у Чехії протягом найближчих місяців, не може бути названа, адже танки вирушать безпосередньо на поле бою.

Зазначається, що до кінця 2023 року співробітники VOP CZ мають відремонтувати невизначену кількість танків Т-64 радянського виробництва.

«Для VOP CZ це чудова можливість відремонтувати техніку, яка потім піде прямо на фронт», — сказав директор компанії Марек Шпок.

Він додав, що співробітники його компанії упродовж останніх тижнів відвідали заводи «Укроборонпрому» в Україні з метою налагодження взаємної співпраці.

Відомо, що ці танки простояли на зберіганні десятки років і потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності.

Шпок додав, що модернізація буде здійснюватися під технічним наглядом фахівців з української сторони. Танки будуть оснащені:

  • засобами оптичної системи спостереження,
  • покращеним зв’язком.

Ремонт відбуватиметься в умовах підвищених заходів безпеки.