Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+20
$   41.44
  46.24

14 серп. 2024 09:13

Останнє оновлення  
14 серп. 2024 09:13
Події
0

156

0

Українська авіація доєдналася до операції в Курській області – Forbes

Українська авіація доєдналася до операції в Курській області – Forbes

Удар завдав Су-34.


Фото - ілюстративне

Український літак вразив російський командний пункт у Тьоткіно, що знаходиться за кілька миль від лінії фронту в Курську. За попередніми даними, удар завдав саме колишній радянський Су-27, а не один із нещодавно поставлених Україні винищувачів F-16.

Про це пише Forbes.

Хоча F-16 сумісні з бомбами JDAM, є докази того, що українські військово-повітряні сили планують використовувати винищувачі для патрулювання протиповітряної оборони, а не для більш ризикованих наземних атак — принаймні спочатку.

Ризик для авіації в районі Курського виступу є значним. Українські військові розгорнули те, що один російський блогер охарактеризував як «значну кількість» батарей протиповітряної оборони, а також засобів радіоелектронних перешкод, які можуть блокувати радіосигнали, а в деяких випадках навіть скидати бомби з супутниковим наведенням.

Українські воїни збили кілька російських вертольотів. Відкриваючи вогонь, російська артилерія пошкодила один український ЗРК «Бук».

Російська ППО навколо Курська також є потужною. Саме це пояснює, що український Су-27 був помічений на відстані кількох сотень футів над полем бою після скидання плануючих бомб. Пілоти з обох боків літають якомога нижче, щоб уникнути виявлення радарів противника.

У виданні визнають, що росіяни розгортають більше військових літаків. Є докази російських бомбардувань, націлених як на українські війська в Курську, так і на їхні бази в Сумах.

Станом на ранок 14 серпня єдина підтверджена ціль української бомби – російський командний пункт у Тьотькіно. Тому ще не зрозуміло, чи контролюють українці якусь ділянку повітряного простору.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ заборонив пересуватися громадянам у прикордонній зоні Сумщини.

ЗСУ контролюють 1000 квадратних кілометрів у Курській області.