Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 20 травня
+16
$   39.43
  42.75

24 квіт. 2023 15:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

81

0

Україна повідомила про підозру голові парламенту Чечні, який формував підрозділи для війни

Україна повідомила про підозру голові парламенту Чечні, який формував підрозділи для війни

Даудов входить до найближчого оточення Рамзана Кадирова і виконує його вказівки щодо ведення війни проти України.


6B010301-8D2E-4517-9FBE-B23A3AF9E533

У понеділок, 24 квітня, Служба безпеки України повідомила про підозру голові парламенту Чеченської республіки РФ Магомеду Даудову, який причетний до окупації частини території України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що Даудов входить до найближчого оточення Рамзана Кадирова і виконує його вказівки щодо ведення війни проти України.

«Даудов з травня минулого року займається формуванням нових штурмових підрозділів окупаційних угруповань рф, які дислокуються на території північного Кавказу. Саме за його безпосередньої участі було створено «78-й моторизований полк спеціального призначення «північ-ахмат»», а також батальйони «південь-ахмат», «захід-ахмат» та «схід-ахмат», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, «мобілізовані» проходять військову підготовку в університеті спецназу, який розташований у місті Гудермес Чеченської республіки.

«Потім бойовиків перекидають до тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей», - зазначають в СБУ.

Спецслужби також встановили, що Даудов упродовж липня – листопада 2022 року неодноразово особисто приїздив до тимчасово окупованих Лисичанська, Попасної та Маріуполя.

«Там він зустрічався з ватажками новостворених загонів «кадирівців» і закликав до ведення активних бойових дій проти Сил оборони», - розповіли у пресслужбі.

Даудову повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

-здійснення пособництва у веденні агресивної війни;

-здійснення пособництва у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, вчинене представником влади та за попередньою змовою групою осіб;

-поширення службовою особою матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

«Наразі фігурант перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності», - наголосили в СБУ.


7 берез. 2023 14:27

Останнє оновлення  
19 груд. 2023 19:07
Події
0

60

0
СБУ зірвала плани ворога захопити владу в Очакові. Відео

Агентом ГРУ виявився колишній командир одного із центрів спеціальних операцій Збройних сил України, який влаштувався на роботу до Очаківської міськради.


sbu

Контррозвідка Служби безпеки зірвала плани Росії щодо створення умов для окупації території прибережних районів Миколаївської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, в результаті масштабної спецоперації в Очакові затримано агента головного управління генерального штабу збройних сил Росії, який збирав розвіддані для захоплення цього міста.

«Російська воєнна розвідка відпрацювала йому завдання схилити до співпраці з окупантами керівництво міської влади. За це меру міста пропонували «обрати посаду» у разі захоплення південного регіону. Втім, він проявив патріотичну позицію, повідомив СБУ про спроби вербування і сприяв викриттю ворожих планів», - йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що агентом ГРУ виявився колишній командир одного із центрів спеціальних операцій Збройних сил України, який влаштувався на роботу до Очаківської міськради.

«Після повномасштабного вторгнення з посадовцем встановила зв’язок російська воєнна розвідка для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Встановлено, що він перебував на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником гру - Колєсніковим Сергієм Олександровичем, 31.07.1971 р.н., уродженцем України. Саме за його вказівкою посадовець приховано збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони, які задіяні у захисті прибережних районів», - повідомляють у СБУ.

Для цього він намагався використовувати свої зв'язки серед колишніх військових та чинних чиновників, а також формував власну розгалужену мережу інформаторів для збору та передачі розвідданих агресору.

«Під час обшуків за місцем проживання ворожого агента співробітники СБУ виявили таємний телефон, який він використав для конспірованого листування з окупантами. Крім цього, вилучено тепловізори та незареєстровану зброю з боєприпасами», - повідомляють у прес-службі.

Агенту росіян повідомили про підозру у держзраді.

4a1cf4b517f9234a9e78da385f25f584

СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові - коментар

Screenshot_2

СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові


0
0