Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

29 січ. 2024 13:19

Останнє оновлення  
29 січ. 2024 13:19
Події
0

210

0

У ЗСУ спростували захоплення росіянами села Табаївка на Харківщині

У ЗСУ спростували захоплення росіянами села Табаївка на Харківщині

Ворог намагається наступати з усіх напрямків.


Російські ЗМІ розповсюджують інформацію про те, що начебто росіяни захопили Таївку Куп’янського району Харківської області. Ця інформація – неправдива.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Противник заявляє, що захопив Табаївку. Це не відповідає дійсності. Неподалік цього населеного пункту тривають якраз бої», – наголосив він.

За його словами, загалом у зоні відповідальності ОСУВ Хортиця лінія фронту активна, ворог намагається наступати з усіх напрямків – це Куп’янський, Лиманський та Бахмутський.

11 січ. 2024 11:31

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 11:32
Події
0

180

0
Аналітик сказав, де ЗСУ створили одну із найбільших пасток для російської армії

За час оборони Кринок знищено 153 одиниці бронетехніки ЗС РФ.


Аналітик сказав, де ЗСУ створили одну із найбільших пасток для російської армії
Мапа - Deep State

За даними військового експерта BILD Юліана Рьопке, зараз близько 300 українських солдатів утримують зруйноване село Кринки на лівому березі Дніпра, знищуючи величезну кількість військової техніки РФ.

Про це пише німецьке видання «BILD».

Площа плацдарму не перевищує 1 кв. км. За даними Рьопке, Кремль посилає туди все нові й нові колони бронетехніки, не розуміючи, що вони потрапляють у пастку, оскільки ЗСУ обстрілюють їх із правого берега.

«Чого росіяни не розуміють або не хочуть зрозуміти: вони потрапляють в одну з найстрашніших пасток за всю війну. Українська армія створила непробивний оборонний щит навколо своїх відважних воїнів на південному березі Дніпра. За допомогою дронів-камікадзе, західної високоточної артилерії та засобів РЕБ вони вже майже три місяці відбивають кожну хвилю російських атак», - пише Рьопке.

За підрахунками німецького аналітика, за час оборони Кринок знищено 153 одиниці бронетехніки ЗС РФ.

Серед них 19 танків, 58 БТР, 35 армійських вантажівок, 12 РСЗВ і шість САУ. Україна втратила 31 одиницю бронетехніки, 16 із яких — артилерійські системи.

21 січ. 2024 14:13

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 14:13
Події
0

108

0
Російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині

Водночас у ЗСУ кажуть, що «це тимчасове явище».


Російсько-окупаційна війська захопили село Крохмальне, що на Куп’янському напрямку в Харківській області. Натомість, в українському командуванні кажуть, що оскільки лінія фронту щоденно зміщується, то це «тимчасове явище».

Про захоплення Крохмального йдеться в ранковому зведенні Міноборони Росії за 21 січня. Цю заяву також прокоментував начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Речник Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що в цьому населеному пункті до початку широкомасштабної війни проживали 45 людей.

«Це 5 будинків, мабуть. І ці 5 будинків були зруйновані російським агресором. Наша основна мета – це уберегти життя українських захисників, тому їхні позиції були переміщені на підготовлені заздалегідь запасні позиції, де вони зараз тримають оборону, ворогу не дають просуватися далі», – підкреслив Фітьо.

За словами Фітьо, для сусідніх підрозділів це не несе, а захоплення Крохмального він назвав «тимчасовим явищем», наголошуючи, що лінія фронту щоденно змінюється.

 «Ми просто не повідомляємо про відбиття 100-200 метрів, а для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу підносити, щоб пояснити, чому лише за січень вони втратили 7055 вояків на фронті в смузі відповідальності «Хортиці», – додав Фітьо.

Російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині

Крохмальне, яке розташоване за 30 кілометрів від Куп’янська, було уже під окупацією росіян. ЗСУ звільнили його восени 2022 року, під час контрнаступу в Харківській області.

21 січ. 2024 16:44

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 16:44
Події
0

112

0
Україна копає власну «лінію Суровікіна» проти російського наступу – ЗМІ

Планується побудувати понад 900 км нових бетонних траншів та підземних командних пунктів.


Україна розпочала будівництво власної так званої «лінії Суровікіна» – масштабної оборонної лінії, яка, за задумом, повинна зупинити російське вторгнення.

Про це пише The Telegraph і публікує карти місцеперебування цих укріплень.

Планується побудувати понад 600 миль (965 кілометрів) нових бетонних траншів та підземних командних пунктів. Основні зусилля зараз точаться навколо Лимана і під Авдіївкою, а також біля Куп’янська.

Видання уточнює, що головна оборонна лінія будується приблизно за 16 кілометрів на захід від Авдіївки.

Україна копає власну «лінію Суровікіна» проти російського наступу – ЗМІ

Ще одна лінія – у місті Покровську, «який Росії необхідно захопити, щоб виконати своє завдання із захоплення всієї Донецької області». Покровськ захищений дворівневою системою траншей, що проходить у всьому місті.

Видання додає, що найпотужніша з нових оборонних ліній може бути навколо Чернігова. Водночас уточнюють, що поки що немає жодних очікувань, що цей район стане новим фронтом.

За даними газети, українська оборона нагадує «лінію Суровікіна», на якій росіяни зупинили український контрнаступ цього літа.

«Спочатку йдуть мінні поля, далі – мережі траншей та укріплених командних центрів. На деяких ділянках, де фронт статичний, ЗСУ розмістили укріплення приблизно за кілометр один від одного», – йдеться у повідомленні.

Додають, що нові укріплення, хоч і дозволять Україні зберегти більше життів, вони «зменшать амбіції Києва повернути собі окуповану територію».

«Метою України на 2024 рік, зважаючи на все, є поповнення своїх постраждалих у боях сил і відновлення наступальної бойової могутності напередодні наступного року», – йдеться у статті.