Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

18 січ. 2024 12:53

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 12:53
Світ
0

655

0

У містечку Хорватії продають будинки за 13 євроцентів

У містечку Хорватії продають будинки за 13 євроцентів

Населення міста складає менше 2 тисяч осіб.


У місті Леград, що в Хорватії, можна купити будинок всього за 13 євроцентів. Така «акція» має на меті покращити демографічну ситуацію у населеному пункті.

Про це пише пише The Mayor.

Стати власниками квадратних метрів можуть пари, які перебувають у шлюбі або позашлюбному партнерстві. У них не повинно бути судимостей, а також – іншого нерухомого майна. Переваги при купівлі матимуть подружжя з дітьми, що працюють у сфері, на яку є дефіцит робочої сили.

За такою «схемою» продали п’ять будинків. Вони готові до заселення. Три сім’ї вже поселилисяпід новим дахом.

«Ініціатива доволі успішна, оскільки сьогодні в місті більше дітей, ніж п’ять років тому. Ми будуємо новий дитячий садок», – каже голова міста Іван Саболич.

У місті Леград проживає менше двох тисяч осіб. Місто розташоване біля річки Драва, яка утворює кордон з Угорщиною. Міська влада пропонує дешеві будинку молодим сімʼям з 2018 року.

20 жовт. 2023 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

215

0
Хорватія передала Україні 14 гелікоптерів

Хорватія віддала Україні всі свої Мі-8


Screenshot_5

Хорватія передала Україні всі свої гелікоптери Мі-8. Мова йде про 14 вертольотів.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі зі своїм хорватським колегою Маріо Баножичем, повідомляють у пресслужбі Пентагону.

«Ми цінуємо непохитну прихильність Хорватії допомозі Україні, і ми бачимо це у ваших численних пожертвах військового обладнання — це і ваші гелікоптери Мі-8, і передове розгортання ваших сил у складі бойових груп НАТО в Польщі, Литві та Угорщині, а також ваші пожертви на гуманітарну допомогу», — сказав Остін.

У лютому видання Jutarnii list із посиланням на власні джерела писало, що Хорватія планує передати Україні 14 гелікоптерів.

У серпні премʼєр-міністр Хорватії Андрій Пленкович оголосив, що його країна виділить для України новий пакет військової допомоги на €30 мільйонів. Він також анонсував велику міжнародну конференцію, присвячену Україні, де Хорватія разом із країнами ЄС та іншими міжнародними організаціями розпочне процес допомоги в розмінуванні територій.