Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

11 січ. 2024 14:49

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 14:49
Суспільство
0

104

0

Зеленська передала ключі від нового дому багатодітній родині на Черкащині

Зеленська передала ключі від нового дому багатодітній родині на Черкащині

У сім’ї виховують восьмеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: п’ятеро хлопчиків і троє дівчат.


Олена Зеленська разом зі своєю фундацією допомогла придбати будинок для багатодітної родини, які втратили своє житло і були змушені шукати собі нове місце перебування.

Про це повідомили на сайті президента України.

«Новий будинок отримала велика прийомна родина Жанни та Олександра Сомових. У сім’ї виховуються восьмеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: п’ятеро хлопчиків і троє дівчат», – йдеться у повідомленні.  

Сомови – переселенці з міста Берислава Херсонської області. Через російську окупацію родина була змушена залишити власний двоповерховий будинок і шукати безпеки на Черкащині, але мала проблеми з житлом достатньої площі та якості.

Зеленська передала ключі від нового дому багатодітній родині на Черкащині

У межах проєкту «Адреса дитинства» Фундація зводить 14 будинків для великих прийомних родин у восьми регіонах країни.

Всі помешкання інклюзивні, енергоефективні, умебльовані та облаштовані побутовою технікою. Загальна площа кожного – 285,5 кв. м. У дворах будинків встановлені бетонні укриття (ЗСЦЗ) з металевими вибухостійкими дверима. Фундація контролює весь процес будівництва: від проєктної документації до внутрішнього оздоблення будинку.

Зеленська передала ключі від нового дому багатодітній родині на Черкащині - фото 2

Це вже друга сім’я, яка одержала ключі від нового дому. Першою стала велика прийомна родина Лариси Дрильчук, яка самотужки виховує сімох дітей. Домівку для них Фундація побудувала на Харківщині.

Усі будинки проєкту «Адреса дитинства» передають на баланс громад. Сім’ї мають право жити в них доти, доки існує їхня велика прийомна родина (ДБСТ).



29 груд. 2023 13:15

Останнє оновлення  
29 груд. 2023 13:15
Суспільство
0

132

0
Сашкові з кліпу Imagine Dragons відбудували будинок

Imagine Dragons зробили хлопця головним героєм кліпу на пісню Crushed, в якому показували всьому світу, що з його будинком і селом зробила війна.


Сашкові з кліпу Imagine Dragons відбудували будинок

Дім 15-річного Сашка із села Новогригорівка Миколаївської області, який постраждав внаслідок російського обстрілу, відновили «з нуля». Хлопець став героєм кліпу на пісню Crushed гурту Imagine Dragons.

Про це у telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Влітку 2022 року гурт став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24 в напрямі Відбудова. А вже в грудні оператор-постановник гурту Imagine Dragons Тай Арнольд приїхав в Україну як волонтер. У Новогригорівці Миколаївської області він познайомився з 14-річним Сашком – його дім зруйнувала росія.

Потім Imagine Dragons зробили Сашка головним героєм кліпу на пісню Crushed, запрошували на концерт у Варшаві й показували всьому світові, що з його будинком і селом зробила війна. Найбільшою мрією Саші було повернутися додому.

«Кліп побачили представники постійного донора UNITED24, мережі мультимаркетів «Аврора». Компанія вирішила за пів року відбудувати житло Сашка з нуля», – каже Федоров.



4 січ. 2024 09:20

Останнє оновлення  
4 січ. 2024 09:20
Суспільство
0

107

0
Родина з Гостомеля придбала перший будинок за програмою «єВідновлення»

Перша реалізація житлового сертифікату відбулась.


В Україні перша родина отримала квартиру за програмою «єВідновлення». Сім'я придбала квартиру у Бучі.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло. Важливо, що зі стартом програми компенсацій за знищене житло жінка прийняла рішення повернутися в Україну з евакуації», – написав Кубраков.

За словами міністра, загалом для виплати компенсацій за повністю знищене житло сформовано 1826 житлових сертифікатів. З них уже понад 400 родин забронювали кошти для купівлі нового житла.

Як отримати сертифікат? Для цього потрібно подати заяву через застосунок «Дія». Потім комісія органів місцевого самоврядування опрацює заяву, розрахує суму компенсації та сформує сертифікат. Сповіщення про нього прийде в «Дію».

За сертифікат можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість. Зробити це можна через нотаріусів.

Паралельно триває виплата державної грошової допомоги на ремонти – єВідновлення.

Родина з Гостомеля придбала перший будинок за програмою «єВідновлення»Родина з Гостомеля придбала перший будинок за програмою «єВідновлення» - фото 2