Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

25 черв. 2024 17:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

277

0

У Міноборони не підтримували продовження терміну оновлення облікових даних на 90 днів

У Міноборони не підтримували продовження терміну оновлення облікових даних на 90 днів

У законопроєкті пропонувалося подовжити загальний термін оновлення даних становитиме не 60 днів, а 150.


Міністерство оборони України НЕ підтримало законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов’язаними.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар’єв. Про це також пише «Українська правда».

Оновлено о 17:15. Спочатку видання «УП» і народний депутат Володимир Ар’єв повідомляли, що Міноборони підтримали цей законопроєкт. Однак пізніше «Українська правда» виправила свою новину, а Ар’єв опублікував новий документ з повідомленням, що оборонне відомство не підтримує згаданий закон.



Відомо, що законопроєкт №11305 передбачає продовження оновлення даних ще на 90 днів. Отже, загальний термін оновлення військово-облікової інформації становитиме не 60, а 150 днів. Таку ініціативу підтримали в Міноборони.

У пояснювальній записці стверджують, що кількість громадян, які мають особисто прибути до військкоматів, значно перевищує можливості їх прийняти. Вказується, що після набуття чинності закону про посилення мобілізації спостерігається величезне скупчення людей біля ТЦК, а громадяни масово скаржаться на неможливість потрапити на особистий прийом.

Раніше речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомляв, що в Україні немає підстав для того, щоб продовжити термін оновлення персональних даних для військовозобов’язаних.

Разом з тим Лазуткін не виключив варіант, коли все ж доведеться продовжити термін для оновлення даних.

«Залежатиме від того, в якому темпі надалі будуть продовжувати оновлювати свої дані ті, хто мають це зробити – резервісти, призовники і військовозобов'язані», –додав речник оборонного відомства.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних до 150 днів. Що про це відомо?