Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

12 січ. 2024 10:27

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 10:27
Суспільство
0

109

0

У Львові платитимуть 50 тисяч гривень людям, які підпишуть контракт із ЗСУ

У Львові платитимуть 50 тисяч гривень людям, які підпишуть контракт із ЗСУ

Контракт пропонують підписати із в/ч Десантно-Штурмових військ та морською піхотою.


12 січня на Львівському виконкомі вирішили надати кожному, хто підпише контракт з військовими частинами, грошову виплату в розмірі 50 тисяч гривень.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«50 тисяч гривень від громади Львова кожному, хто вирішив підписати контракт із військовими частинами Десантно-Штурмових військ та морською піхотою. Таке рішення прийняли сьогодні на виконкомі», – написав Садовий.

За словами мера Львова, виплата коштів буде додатковою мотивацією та підтримкою для українців, які вирішили стати на захист держави.

18 лип. 2023 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

178

0
Контрактниця ЗСУ здавала росіянам інформацію про українські дрони і контрнаступ

Насамперед ворога цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області.


завантаження

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну агентку головного управління генштабу ЗС РФ під час спецоперації на Херсонщині. Фігуранткою виявилась контрактниця однієї з військових частин ЗСУ, яка дислокується в регіоні і виконує бойові завдання на передовій.

Про це повідомляє СБУ.

За вказівкою російської спецслужби зрадниця збирала розвіддані про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони.

Насамперед ворога цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області.

Також агентка намагалась зібрати максимум інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ.

Крім цього, вона відслідковувала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

У разі успішного виконання ворожих завдань окупанти обіцяли «евакуювати» її до РФ і видати російський паспорт.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі отримання секретної інформації про українські військові об’єкти.

За даними слідства, контрактниця була дистанційно завербована на початку цього року кадровим співробітником гру.

У поле зоре російської спецслужби вона потрапила через підписку на різні групи військового спрямування у забороненій соцмережі «Вконтакте».

У подальшому зрадниця спілкувалася з агресором через один з месенджерів, а отриману інформацію передавала у вигляді електронних координат з фотографіями об’єктів.

Під час обшуків у фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

 

29 жовт. 2023 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

129

0
«Нафтогаз» планує припинити транзит російського газу до Європи після закінчення контракту 2024 року

Зараз Україна підтримує транзит заради європейських колег


Screenshot_3

НАК «Нафтогаз України» планує припинити транзит російського газу до Європи після закінчення терміну дії контракту у 2024 році.

Про це «Радіо Свобода» розповів голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Він зазначив, що Україна готова вже відмовитися від транзиту газу, особливо через те, що росія не виконує умов контракту. «Газпром» не платить за контрактом по напряму газовимірювальної станції «Сохранівка», яка фактично знаходиться в окупованій зоні, тому «Нафтогаз» недоотримує фінансування для того, щоб фактично підтримувати транзит.

Чернишов додав, що зараз Україна підтримує транзит заради європейських колег. «Не існує інших причин, але ми не можемо позбавити сьогодні деякі країни Євросоюзу, які, до речі, є нашими партнерами, можливості отримувати блакитне паливо і готуватися до зими», — пояснив Чернишов.

Запитів від європейських компаній щодо необхідності продовження транзиту поки не надходило, стверджує Чернишов. Він додав, що ЄС планує повністю відмовитися від споживання російського газу до 2027 року, тому не наполягає на продовженні українського транзиту.

 

10 січ. 2024 11:58

Останнє оновлення  
10 січ. 2024 11:58
Події
0

104

0
У Міноборони залишився ще один контракт з компанією Гринкевича

Угоду розірвуть, якщо з’являться підстави.


У Міністерства оборони залишився ще один контракт з компаніями, які пов’язані із родиною львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Це угода постачання харчування військовим.

Як повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко, контракт дії з 1-го січня до 1 квітня 2024 року.

«Це угода на постачання харчування військовим у Миколаївській та Херсонській областях. Це була остання угода, яку уклав департамент ресурсного забезпечення, який зараз розформовують», – пише Половенко.

За словами заступника міністра, ця укладена за результатами тендеру, проведеного на Прозоро, тобто до того, як МОУ стало відомо про арешти і затримання.

Також він додав, що уже почато службові перевірки. Одна група інспекторів перевіряє тендер, друга – контракт, третя – якість послуг. Так, інспектори перевірятимуть всі аспекті співпраці протягом всього терміну дії угоди.

Якщо з’являться підстави – угоду розірвуть.

«Зараз важливим пріоритетом є харчове забезпечення захисників. Утім, якщо зʼявляться хоч якісь підстави розірвати цей останній контракт достроково — ми негайно це зробимо», – додав Половенко.